Nakon 17 godina postali roditelji: Nevjerovatna ljubavna priča Rafaela Nadala i njegove supruge Mery

Piše: Azra

Rafael Nadal i njegova supruga Mery Perello postali su roditelji, dobili su dječaka. Rafa i Mery zajedno su od tinejdžerskih dana, a vjenčali su se prije tri godine.Veza Rafaela Nadala i Mery, koja traje dugih 17 godina, jedna je od najprivatnijih i najzdravijih ljubavnih priča u svijetu sporta, a tek prošlog mjeseca, par je objavio da čeka svoje prvo dijete.

Njih dvoje su se upoznali u Španiji kada su bili tinejdžeri. Prema novinskoj agenciji 24/7, Nadalova mlađa sestra, Marija Izabel, pohađala je istu školu kao Perello i upoznala je sa Rafaelom. Par je počeo da se zabavlja 2005. godine, samo četiri godine nakon što je Nadal počeo tenisom da se bavi profesionalno.

O njegovoj ženi se vrlo malo zna. Iako se pojavljuje na teniskim mečevima kako bi podržala svog muža, ona uglavnom više voli da se kloni društvenih mreža i da svoj život drži privatnim.

– Više volim da ne govorim mnogo. Ja tako funkcionišem, i to je ono što radi za Rafaela i mene kao par. Ne bismo mogli drugačije – istakla je.

Rafael takođe osjeća da ima odgovornost da svoje lične odnose drži podalje od pažnje, radije samo da objavljuje o svojoj karijeri.

– Već sam dovoljno eksponiran u svom profesionalnom životu, moji voljeni i ja volimo da živimo inkognito.

U intervjuu za ATP Tour, čak je rekao da mu je porodica važnija od karijere.

– Realnost je jednostavna: možete imati sve titule koje želite, ali ako nemate kapacitet da uživate u životu sa ljudima koje volite i koji vas vole, šta je drugo važno?

HOLA! magazin je otkrio da se par vjerio u maju 2018. Navodno je Nadal zaprosio Mery tokom romantičnog putovanja u Rim. U oktobru 2019. njih dvoje su imali raskošno vjenčanje na Majorci. Kada su ga 2020. pitali da li je zainteresovan da bude otac, Nadal je zvučao više nego malo uzbuđeno zbog mogućnosti.

– Volim djecu i volio bih da budem dio porodice, a u godinama u kojima smo sada, nećemo čekati pet godina.

I ubrzo zatim, na konferenciji za novinare uoči Wimbldona, zvanično je objavio da on i Perello očekuju svoje prvo dijete.

– Ako sve bude kako treba, bit ću otac, rekao je.

– Nisam navikao da pričam o svom privatnom životu. Živimo mirno i u privatnosti. Ne očekujem da će se moj život mnogo promjeniti time.

Pročitajte još