Njena zabranjena ljubav iz djevojačkih dana završila je smrću: Nakon brodoloma spasila se trećim brakom

Piše: Azra

Jedna od najvećih glumica današnjice je neosporno holivudska diva Kate Winslet.

Zanosna Britanka ima već Oscara kao i nekoliko drugih prestižnih nagrada, a upoznali smo ju krajem 1990-ih kao lijepu Rose iz ‘Titanika’. Od tada do danas karijera joj se vinula među zvijezde, a ona postala apsolutna vladarica crvenih tepiha. No, ko su bili muškarci koje je na svom putu ljubila?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kate Winslet (@kate_winslt_time)

Kate se naime nikada nije uklapala u stereotipe o holivudskim ljepoticama i uvijek je ostajala dosljedna sebi zbog čega je postala miljenica žena širom planete. Nikada joj nije bilo bitno koliko ima kilograma niti je željela odavati sliku savršenog tijela, a njezinu su savršenu nesavršenost zavoljeli i fanovi i brojni slavni muškarci.

Svima u inat s 11 godina prihvatila je poziv glumačke škole Redroofs u Maidenheadu, koja je ujedno funkcionisala kao agencija za talente tako što je vodila svoje učenike na audicije po Londonu.

-Nisam htjela odustati od svojih snova. Uzvratila sam udarac. Morala sam ignorisati sve te negativne komentare. Vjerovala sam u sebe, puno sam radila i ulagala mnogo truda, rekla je Kate.

Na setu je upoznala svog najboljeg životnog prijatelja, Leonarda DiCaprija, a postala je i miljenica Hollywooda. Osim zanimljivih glumačkih početaka, Kate je imala i zanimljiv ljubavni život.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kate Winslet (@rosedawson002)

Svoju prvu poznatu vezu ostvarila je kao petnaestogodišnjakinja, dok je snimala seriju ‘Dark Season’, kada se zaljubila u 12 godina starijeg glumca i scenarista Stephena Tredrea. On je zapravo imao najveći utjecaj na njen život, a jedno vrijeme su i zajedno živjeli u Londonu. Raskinuli su 1995., ali ostali bliski sve do njegove smrti dvije godine kasnije. Zbog njegove sahrane propustila je i premijeru ‘Titanika’ te joj je iznimno dugo trebalo da se pomiri s njegovom smrću.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kate Winslet stan (@kwinslet._)

On je bio njena ‘toksična’ ljubav iz djevojačkih dana te se Kate jedva pomirila s gubitkom Stephena, no kasnije se ipak zaljubila i u druge muškarce. Prvi na listi je bio Jim Threapleton. Jim joj je postao prvi suprug kad su se u novembru 1998. vjenčali na intimnoj ceremoniji u crkvi u Readingu, a dvije godine kasnije dobili su kćer kojoj su dali ime Mia. Iako je s Jimom doživjela ljubav na prvi pogled, razveli su se nakon tri godine braka, u augustu 2001.

Dvije godine kasnije, u maju 2003. udala se za reditelja Sama Mendesa, s kojim je u decembru iste godine dobila sina Joea. Svoj porodični dom u sjevernom Londonu ubrzo su prodali i nastavili život na relaciji New York – Cotswolds. Paralelno s time, kao glumica bila je nevjerojatno uspješna i ubrzo postala prva osoba ispod 30 godina koja je imala četiri nominacije za Oscara nakon što je 2002. snimila ‘Iris’, a 2005. ’Vječni sjaj nepobjedivog uma’. Za nju je ključna bila 2008. godina, kad je snimila film ‘Žena kojoj sam čitao’, koja joj je napokon donijela dugo priželjkivanog Oscara.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kate winslet (@thekatewinsletfp)

Međutim u privatnom životu nije sve bilo bajno te je godinu dana kasnije šokirala javnost viješću da je njenom braku s Mendesom došao kraj.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ✨THE WEBNEWS (@the_webnews)

Svog trećeg supruga Edwarda Abela Smitha upoznala je tokom odmora na imanju Richarda Bransona, na njegovom privatnom otoku Necker 2011. Smith je Bransonov nećak, a par se vjenčao u decembru 2012. u New Yorku, a sljedeće godine dobili su sina Beara. Nakon što je donijela odluku da se vrati u Englesku, Kate je kupila imanje pored mora u Sussexu, na kojem od 2015. godine živi sa suprugom i djecom.

Izvor: story.hr

(S.B.)

Pročitajte još