Život Borisa Beckera iza rešetaka: Nakon 6 mjeseci izgubio nekoliko kilograma, redovno vježba i ostale zatvorenike podučava jogi

Piše: Azra

Foto: The Mirror, Spiegel

Prije šest mjeseci legenda tenisa, Njemac Boris Becker s koferima je u ruci ušetao u zatvor na izdržavanje kazne. Do kraja su mu ostale još dvije godine, no on je već našao načina kako da skrati vrijeme u zatvorskoj ćeliji.

Da mu u zatvoru ipak nije dosadno, otkrio je Oliver Moser, advokat legendarnog Beckera, koji već šest mjeseci guli zatvorsku kaznu. Do kraja su mu ostale još dvije godine, a on ih je odlučio iskoristiti najbolje što može pa se posvetio svom zdravlju.

54-godišnjak, koji se posljednjih godina poprilično zapustio, ponovo se vraća u top formu, a za početak je redovnim vježbanjem izgubio oko osam kilograma.

Osvajač šest Grand Slam turnira osuđen je 29. aprila na pet godina zatvora, no tek će polovicu odslužiti iza rešetaka i to u zatvoru s niskim osiguranjem u Oxfordshireu.

Foto: Dailymail

Iako mu je dopušteno imati telefonske pozive, kao i komunicirati s vanjskim svijetom u bilo kojem trenutku, ovaj otac četvero djece jasno je dao do znanja da nema namjeru ostati iza rešetaka duže nego je to potrebno. Zbog toga je smješten sam u ćeliju i u zatvoru se ponaša besprijekorno, a očevici tvrde kako je i omiljen među zatvorenicima.

Boris Becker redovno vježba u teretani, izbacio je alkohol, a angažiran je i kao asistent zatvorskom treneru u teretani. Upravo je bivši trostruki osvajač Wimbledonea zadužen za 45 zatvorenika koje podučava pravilnoj prehrani, kriznim menadžmentu, ali i jogi i meditaciji.

-Kao sportista, on zna kako se nositi sa pobjedama, ali i porazima. Svoje životno iskustvo rado dijeli s ostalim zatvorenicima, rekao je izvor i dodao kako ima i posebnu ulogu u dodatnim programima, zahvaljujući kojima može umanjiti zatvorsku kaznu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti