Robert Dacešin: BiH sad ima najbolji turistički film na svijetu

Piše: Azra

INSTAGRAM: @robert_dacesin

Bh. pustolov i travel bloger Robert Dacešin snimio je video naziva “Zašto Bosna i Hercegovina može biti broj 1 turistička destinacija na svijetu”. Vijest da je upravo njegov film  ušao u konkurenciju za nagradu za najbolji turistički film na svijetu oduševila je mnoge. Dacešin je ovaj video objavio u januaru ove godine.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Robert Dacešin (@robert_dacesin)

Na svom Facebook profilu objavio je sretne vijesti da je osvojio nagradu za najbolji turistički film na svijetu.

-Dragi moji ljudi, nakon 20 dana glasanja, želim da vam javim da je video na temu „Zašto Bosna i Hercegovina može biti broj 1 turistička destinacija u svijetu“ osvojio prvo mjesto od strane Međuarodnog komiteta turističkog filma i da je proglašen za najbolji turistički video na svijetu od strane ljudi, započeo je Robert.

-Ne samo to! Video je dobio 56 914 glasova iz 74 zemlje, što je najviše u istoriji ovog takmičenja. Ispod se nalazi video koji sam danas snimio o tome šta je sve prethodilo snimanju ovog filma o čemu ranije nisam pričao i šta se sve dešavalo u ovom periodu, a vama svima hvala od srca što ste me podržali. Nemam riječi zaista. Zvanična dodijela nagrada biće 24.11. u Valensiji u Španiji i sa ponosom ću da predstavim svoju zemlju tamo. Možda u tenisu nisam bio tako dobar da odem na Olimpijadu, ali kada je turizam u pitanju, ovo je Olimpijada te vrste, a Bosna i Hercegovina se sada nalazi na najvišem postolju, napisao je oduševljeni Robert.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Robert Dacešin (@robert_dacesin)

Ovaj put zasigurno nije bio jednostavan, a i sam Robert je zahvalan svima onima koji su mu bili podrška.

-Mnogo hvala mojim prijateljima Milanu Bajiću koji je snimio većinu kadrova za ovaj video i Milanu Banjcu koji ga je ovako vrhunski smontirao. Bez njih, ne bi bilo ovoga, to je sigurno.

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti