Sjećate li se Merime iz “Vize za budućnost”? Evo kako danas izgleda i čime se bavi

Piše: S.P.

Svima nam je u sjećanju ostala urezana serija “Viza za budućnost” i glumci koju su se početkom 2000-tih u naše domove ušunjali kroz male ekrane.

Dio glumačke ekipe bila je i tada malena Lejla Zvizdić, kako je pravo ime Merime Husike. “Merimica” je svojom ulogom simpatične djevojčice, kćerke Alme i Suada Husike, oduševila gledatelje širom Bosne i Hercegovine svojom spontanošću i talentom.

SCREENSHOT: YOUTUBE

– „Viza za budućnost“ mi je u životu donijela samo dobre stvari i otvorila mnoga vrata, pa čak i na mjestima gdje se nisam nadala. U srcu ću zauvijek nositi najljepše uspomene vezane za taj period mog života – kazala je jedne prilike Zvizdić za “Avaz”.

Lejla se više ne bavi glumom. Već dvije godine živi u Danskoj, udala se i radi dva posla.

– Radim u jednoj prodavnici odjeće i u jednoj državnoj firmi koja se zove Ungdomshuset (Dom mladih) kao nastavnica bosanskog jezika i kulture za djecu, što ne podrazumijeva samo jezik već i kulturu, prirodne ljepote naše zemlje, glumu, muziku… uzrasta od 11 do 18 godina i jako sam ponosna na to. Već godinu i po pohađam školu danskog jezika i uskoro ću završiti školu i dobiti diplomu iz danskog jezika – kazala je Lejla u intervjuu za “Avaz”.

Tada simpatična, malena djevojčica, koja je bila dajdži Riletu mezimica, danas je srasla u pravu ljepoticu.

Foto: PR

Foto: PR

 

 

Pročitajte još