Potresna ispovijest Lady Gage: Silovao me i ostavio trudnu na ulici

Piše: S.P.

Poznata svjetska zvijezda Lady Gaga je prošle godine otvorila dušu i ispričala da je silovao producent kada je imala samo 19 godina. Zbog traume godinama nije htjela govoriti o tome. U jednom intervjuu otkrila je da je nakon silovanja ostala trudna.

– Kad sam imala 19 godina proživjela sam nešto što nikome ne bih poželjela – započela je svoju priču Lady Gaga u emotivnom intervjuu u premijernoj epizodi emisije ‘The Me You Can’t See’ kod Oprah i princa Harryja. Lady Gaga istaknula je kako je otupjela nakon napada te da je potisnula to sjećanje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

– Imala sam 19 godina. Producent je samo došao do mene i rekao mi da se skinem. Rekla sam mu ‘ne’ i tada je počeo prijetiti. Rekao mi je da će mi uništiti karijeru – rekla je Gaga i zatim briznula u plač.

Pjevačica i oskarovka nije htjela imenovati producenta, no upozorava da je muzička industrija jedno opasno mjesto za raditi. Iako je bila u bolovima, nije naišla na odgovarajuću skrb. Tačnije, kada je došla u bolnicu zbog fizičkih bolova, poslana je psihijatru umjesto doktoru opće prakse.

Gaga je priznala da je godinama kasnije bila u stanju “ultra paranoje” zbog čega je otkazala brojne svjetske turneje. No, shvatila je tek kasnije da je to sve rezultat tog zlostavljanja.

– Nisam mogla osjetiti vlastito tijelo. Prvo sam osjetila jaku bol, zatim sam bila totalno ‘mrtva’, a onda sam sedmicama bila bolesna. Shvatila sam da je to bila ista bol koju sam osjetila kad me osoba koja me silovala ostavila trudnu na pored kuće mojih roditelja, jer sam povraćala i bila bolesna. Jer su me zlostavljali i mjesecima sam bila zatvorena u studiju, priznala je.

Gaga je rekla da su joj trebale dvije i po godine da se oporavi, ali da to nije i neće biti potpuno iza nje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

– Dugo sam se rezala. Samoozljeđivanje sam uspjela zaustaviti kada sam shvatila da to što radim činim kako bih pokazala ljudima da sam u boli umjesto da im kažem – kaže Gaga.

Tvrdi da je doživjela živčani slom te da poslije silovanja više nije bila ista osoba. Naglasila je da konstantno radi na sebi te da tek sada, nakon nekoliko godina, može otvoreno pričati o tome što joj se dogodilo.

– Naučila sam se nositi s tim što mi se dogodilo. Tek sada vidim neku promjenu i osjećam se bolje, zaključila je tada pjevačica.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti