Baka (56) je rodila svoju unuku kako bi pomogla sinu i snahi

Piše: Azra

Amerikanci Jeff Hauck (33) i njegova supruga Cambria (30) imali su prilike proživjeti poseban trenutak – rođenje kćeri Hannah koju je nosila Jeffova majka. Naime, Nancy Hauck (56) sama se ponudila sinu da iznese trudnoću, nakon što su on i supruga saznali da zbog medicinskih razloga više neće moći imati djecu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cambria Hauck (@cambriairene)

– Ovo je izuzetno iskustvo, osjećam velik blagoslov što sam sinu donijela kćer na svijet – rekla je Nancy za People, dok je Jeff istaknuo da se osjeća jako posebno što mu je majka podarila takvo iskustvo, te ističe da mu nije bilo neobično biti s njom u rađaoni.

– Koliko ljudi ima priliku biti uz vlastitu majku dok rađa? – rekao je.

Jeff i Cambria vjenčali su se 2012., a od početka imali su problema sa začetkom. Četiri godine pokušavali su prirodnim putem, pa su uz pomoć umjetne oplodnje začeli blizanke Veru i Ayvu, koje su do danas još dobile i dva brata blizanca, Diesela i Lucu.

Četverogodišnje djevojčice i trinaestomjesečni dječaci bili su san svojih roditelja, koji su uvijek željeli imati između četvero i šestero djece. Tokom prvog vađenja jajašaca i oplodnje, par je imao na raspolaganju sedam embrija. Jeffova majka tada je odlučila predložiti da upravo ona iznese trudnoću, a liječnik je potvrdio da je uprkos godinama dovoljno zdrava i sposobna roditi dijete.

Uprkos tome, Nancy je tokom trudnoće bila zabrinuta hoće li sve proći po planu pa su trudnoću držali privatnom prvih šest mjeseci, pošto Cambria ima velik broj pratitelja na Instagramu. Nakon što je rodila, Nancy je objasnila da se nosi s novim osjećajima razdvojenosti, pošto dijete koje je rodila ipak pripada njenom sinu i snahi.

– Imam osjećaj praznine, ali sam vrlo zahvalna na ovom čudesnom iskustvu – rekla je, a njen suprug Jason je dodao da će s Hannom uvijek imati posebnu poveznicu.

Izvor: 24sata.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti