Bio je blizu smrti, ali pobijedio je i ostvario veliku želju: Uspio sam stajati na nogama i plesati

Piše: Azra

INSTAGRAM: @thejeffbridges

Jeff Bridges (72) prije dvije godine je saznao da boluje od Non-Hodgkinovog limfoma, a nedavno je progovorio o svojoj borbi s teškom bolesti i želji koju je ostvario.

Legendarni glumac, koji je dobio Oscara za film ‘Ludo srce’, dobio je dijagnozu u oktobru 2020. i njegova bolest je trenutno u remisiji. Non-Hodgkinov limfom je kada su zloćudne promjene limfnih stanica u limfnom tkivu ili u bilo kojem mekom tkivu tijela. Prvi simptom je često povećani limfni čvorovi u vratu, preponi ili po cijelom tijelu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jeff Bridges (@thejeffbridges)

Jeff se borio i s koronavirusom u januaru prošle godine, a nekoliko mjeseci kasnije je objavio da mu je rak u remisiji. Nakon svega što je prošao, glumac je morao puno truda uložiti kako bi u augustu 2021. otpratio svoju kćer Hayley Roselouise Bridges (37).

-Prvi cilj je bio vidjeti koliko dugo mogu stajati, ispričao je Bridges u nedavnom intervjuu za The Independent. Samo 45 sekundi je mogao stajati pa je naporno radio s trenerom da bi povećao broj koraka i stabilizirao svoje disanje dok je pritom koristio kisik. Istaknuo je da ga je vježbanje svakog dana potaknulo da još više radi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jeff Bridges (@thejeffbridges)

-Konačno, jednog sam dana rekao: ‘Možda ja to mogu, znaš.’ I ispalo je da ne samo da sam mogao kćer otpratiti do oltara nego sam mogao izvesti i svadbeni ples. To je bilo sjajno, rekao je Jeff.

Njegova kći Hayley se udala svog dugogodišnjeg dečka Justina Shanea u Kestrel parku u Santu Ynezu, a ispričala je za magazin Brides da je njen otac održao dirljiv govor.

-Mislim da je to dobar primjer njegove predivne energije, rekla je.

Izvor: story.hr

(S.B.)

Pročitajte još