Isplivala stara fotografija: Ovako su Goran Bregović i Dino Merlin izgledali krajem 80-ih

Piše: S.P.

Na Instagram stranici Estradni muzički vremeplov objavljena je fotografija Gorana Bregovića i Dine Merlina nastala krajem 1980-ih godina.

Bregović je 1989. godine bio na turneji s Bijelim dugmetom. Međutim, nakon koncerta koji je održan u Derventi, Alen Islamović napušta grupu. Nakon toga otkazani su koncerti u Kini i Sovjetskim Savezu. Bregović je otišao u Pariz. Bijelo dugme je ponovo nastupilo 2005. godine u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu.

Bregovićev Orkestar za svadbe i sahrane aktivan je od 1998. godine. Prepoznatljiv je po romskom melosu. Spomenuti muzičar je, između ostalog, napisao liturgiju pod nazivom “Moje je srce postalo tolerantno”, a izveo ju je u bazilici Saint-Denis u Parizu.

Foto: Instagram: @estradnimuzickivremeplov

Edin Dervišhalidović je krajem 1980-ih bio dio grupe Merlin. Solo karijeru započeo je 1991. godine, kada je odlučio nastupati pod imenom Dino Merlin. Postao je jedan od najznačajnijih muzičara Bosne i Hercegovine.

Njegov album “Sredinom”, koji je producirao Adi Lukovac, bio je tada jedan od najprodavanijih na području jugoistočne Evrope. Naravno, Dino i dalje puni dvorane u BiH, regionu te drugim zemljama širom svijeta.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti