Miraj Grbić progovorio o bitnoj temi: Dugo sam razmišljao trebam li ovo objaviti…

Piše: S.P.

Bosanskohercegovački glumac Miraj Grbić odlučio se na za njega nesvakidašnji potez potaknut viješću o nesretnoj sudbini mladića koji je bio žrtva cyberbullyinga, a nakon toga sebi oduzeo život. Naime, iako inače na društvenim režama objavljuje brojne duhovite situacije iz njegovog svakodnevnog života, osobito one s malenom kćerkicom Billie, ovoga puta objavio je video u kojem je progovorio o ozbiljnoj i bitnoj temi.

– Čuo sam takve stvari da se prije događaju, ali nisam nikad prije odlučio reagirati na to, a razlog zašto sada reagiram je zato što mislim da ako nešto kažem, neko kome to treba može to čuti i možda može pogledati život s neke druge tačke i drugačije perspektive, objasnio je na samom početku videa koji možete pogledati u nastavku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miraj Grbic (@mirajgrbic)

– Ovaj put nije zabava u pitanju i čak sam dugo razmišljao trebam li objaviti ovaj video nakon sto sam pročitao vijest o nesretnom mladiću, ali ako pomogne barem jednoj osobi koja prolazi kroz situaciju u kojoj osjeća da ne može više, video je postigao svrhu, napisao je u opisu.

“Svaka čast ljudino”, “Nadam se da će barem nekome pomoći ove predivne riječi podrške i empatije”, “Bravo i hvala za ovaj video”, “Jako iskren i moćan video “, “Divno si ovo rekao”, neke su od brojnih pozitivnih reakcija njegovih pratitelja.

Inače, Miraj već godinama gradi karijeru u Hollywoodu, a tamo je sa suprugom Marijom Omaljev Grbić izgradio i obitelj. Miraj i Marija vjenčali su se 2008. godine, nakon tri godine veze, a iz Sarajeva su preselili u Los Angeles 2013. U oktobru prošle godine dobili su svoje prvo dijete, kćerkicu Billie.

Pročitajte još