Željko Samardžić progovorio o gubitku sina: To je bila tuga za sve nas, veliki šok

Piše: S.P.

Muzičar Željko Samardžić prvi put je za medije progovorio o gubitku sina Zlatka, koji je preminuo sa samo tri mjeseca.

– Očeva porodica je iz Nikšića, tamo smo sahranili malog Zlatka. To je bila tuga za sve nas. Kad god dođe taj mjesec, Maja i ja, sami podijelimo tu tugu i uvijek razmišljamo koliki bi bio da je ostao živ, ali to je život, rekao je u razgovoru za Blic.

– Nikada čovjek ne zna šta mu se može dogoditi u životu. Idete ulicom, pa vas udari auto, a niste se tome nadali. Bio je beba, imao je tri i po mjeseca, ime sam mu dao Zlatko, po mom kumu koga sam mnogo volio.

Sjećam se tog perioda, moja pokojna baka je došla na babine, prvi put da vidi svog praunuka, za nju je bio veliki šok kada se sve desilo. U Crnoj Gori je muška glava velika stvar. Nikada to neću zaboraviti. Familijarno smo išli svi iz Mostara u Nikšić da odradimo te obrede, ispričao je.

Inače, pjevač sa suprugom Majom danas ima veliku porodicu- tri kćeri, a djed je i četvero unučića.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti