Slavlja u cijeloj regiji: Odaberite svoju lokaciju za doček Nove godine

Piše: Azra

Doček Nove godine većina počinje da planira nekoliko sedmica unaprijed, a ima i onih koji stvari prepuste slučaju pa spontano dočekaju najluđu noć.

Opet sve zavisi i od toga koliko je kome značajan taj momenat kada se ispraća stara i ulazi u novu godinu.

Dok jedni slave i uživaju u toplini svog doma, drugi odlaze na trgove i koncerte na otvorenom, neki na putovanja, a neki u klubove, kafiće i na organizirane zabave.

Mnoge opcije

U svakom slučaju, postoji mnogo opcija, a na svakom je da odluči i odabere način kako će dočekati 2023.

Ako još niste odlučili gdje i kako provesti najluđu noć u godini, možda će vam javni dočeci u našoj zemlji i regionu biti zanimljivi i privlačni.

Sarajlije i goste glavnog grada BiH u 2023. godinu uvest će „Dubioza kolektiv“. Nastupit će ispred Vječne vatre i najavljuju spektakl za pamćenje.

Bogat decembarski program za sve generacije organiziran je u Mostaru, a u novu 2023. godinu građane i posjetitelje ovog grada uvest će legenda muzičke scene Željko Bebek, a u Bihaću građane će brzim ritmovima zagrijati Tijana Dapčević.

Bogat zabavni program očekuje one koji novogodišnje dane odluče provesti u Tuzli, a centralni doček 2023. će biti upriličen na Trgu slobode. U okviru bogatog noćnog programa, okupljene će prvenstveno zabavljati članovi benda „Big Brothers“, zatim Adi Šoše s bendom Amila Loje, a nakon njih na binu će izaći „Zabranjeno pušenje“.

Grad Banja Luka za najluđu noć u godini dovodi grupu „Legende“ i Gocu Tržan.

Ispunjena očekivanja

Ove godine, očekivanja publike će u Budvi još jednom biti ispunjena. Pripremljen je vrhunski program koji će trajati tri dana i tri noći i objedinit će koncerte i nastupe regionalnih muzičkih zvijezda. Mnoge regionalne zvijezde nastupit će na glavnom budvanskom trgu tokom novogodišnjeg programa.

Konstrakta i Gibonni nastupat će za najluđu noć u Budvi, a spektakl se nastavlja sutradan kada će nastupati Dino Merlin, Sara Jo i Senidah.

Još jedna regionalna zvijezda za Novu godinu će nastupati u Crnoj Gori. Građane i posjetioce Kotora u 2023. godinu uvest će Zdravko Čolić.

Inače, Čolić je trebao nastupati za doček 2022. godine, ali zbog tadašnje epidemiološke situacije u Crnoj Gori otkazani su javni dočeci širom zemlje pa i doček u Kotoru.

Tradicionalno, Beograd ima najbogatiji novogodišnji program u našem regionu s javnim dočecima na više lokacija i uz nastupe velikih regionalnih imena u zatvorenim privatnim objektima. Međutim, još nije objavljeno ko će Beograđane uvesti u 2023. godinu na javnom dočeku.

Nije poznato ni ko će nastupati na javnom dočeku Nove godine u glavnom gradu Hrvatske, ali nekoliko drugih hrvatskih gradova već je objavilo koje zvijezde će uvesti njihove građane i posjetitelje u 2023. godinu.

Veliki koncert

Ove godine Severina će počastiti građane rodnog Splita posebnim ulaskom u Novu godinu. Nakon što je prethodne godine za doček nastupala u Crnoj Gori, a prije toga u Poreču, ove godine održat će veliki koncert na splitskoj rivi. Službeno je potvrđeno da će uz Severinu nastupiti i hip hop dijete Splita, Vojko V.

Nakon dvije pandemijske godine, deveti Dubrovački zimski festival vraća se u punom sjaju s bogatim muzičkim, zabavnim, gastronomskim i dječjim sadržajima. Vrhunac festivala bit će doček Nove godine na otvorenoj pozornici, zadužen za to je Ante Gelo i njegov bend. U Dubrovnik u lokalce i posjetitelje u 2023. godinu uvest će Petar Grašo.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić potvrdio je kako će Osječane i njihove goste za Novu godinu zabavljati legendarna „Crvena jabuka“, i to na centralnom trgu Ante Starčevića.

Još jedan primorski grad priprema zanimljiv novogodišnji program. U Puli će za doček Novu godine pjevati Nina Badrić.

Tony Cetinski najavio je veliki koncert u Rovinju za doček, a uz njega će na binu izaći i hard rok sastav iz Pule – „Atomsko sklonište“.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti