Poznati proslavljaju Božić: Pokazali raskošne trpeze i podijelili čestitke pune ljubavi

Piše: S.P.

Pravoslavni vjernici danas slave Božić po Julijanskom kalendaru – rođenje Isusa Hrista, najradosniji hrišćanski praznik.

Tako su u prazničnom duhu mnogi poznati na svojim Instagram profilima podijelili kako provode Božić.

Marija Šerifović

Na svom Instagram storyju pjevačica je podijelila božićnu čestitku, a prije toga je pokazala kako je njena majka Verica napravila česnicu koja je neizostavni dio proslave Božića u domovima pravoslavnih hrišćana u Srbiji.

Tijana Dapčević

Pjevačica je sa svojim pratiteljima podijelila božićnu pjesmu i na taj način im čestitala ovaj najradosniji pravoslavni praznik.

Lena Kovačević

Lijepa jezz pjevačica iz Srbije također je na svom profilu čestitala Božić svojim pratiteljima, uz fotografije pored kamina iz svoga doma.

Slađa Allegro

Slađana Vujičić poznatija kao Slađa Alegro je srbijanska pop-folk pjevačica koja je na svom Instagramu uputila lijepe čestitke povodom Božića uz porodičnu prazničnu fotografiju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sladja Allegro (@sladja.allegro)

Dragana Mirković

Božićnim čestitkama pridržila se i pjevačica Dragana Mirković koja je iz rodne kuće objavila svoju prazničnu fotografiju.

Zvezdana Stojaković

Lijepa voditeljica Zvezdana Stojaković na svom Instagramu podijelila je fotografiju svoje božićne trpeze.

I mnoge svjetske zvjezde danas slave pravoslavni Božić. Pojedini ovu tradiciju poštuju zbog porijekla, a nisu rijetki ni oni koji su prešli u pravoslavlje zahvaljujući svojim partnerima. Među njima su Kim Kardašijan, Naomi Kembl, Tom Henks, Dženifer Aniston…

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti