Fotografija iz prošlosti: Pogledajte kako je Halid Bešlić izgledao u djetinjstvu

Piše: Azra

Foto: PIXSELL

Bosanskohercegovački pjevač narodne muzike Halid Bešlić prve muzičke korake napravio je još kao školarac. Po povratku iz vojske pjevao je po sarajevskim restoranima, a prvu ploču snimio je 1979., nakon čega i počinje njegov put prema popularnosti.

Prvi studijski materijali bile su mu singlice ‘Grešnica/Ne budi mi nadu’ i ‘Sijedi starac/Zašto je tako moralo da bude’, a početkom 80-ih snimio je i prve albume.

Jednom priliko, Halid je na svom profilu objavio fotografiju iz djetinjstva.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Halid Beslic (@beslichalid.official)

Na početku karijere upoznao je svoju današnju suprugu Sejdu. Nakon samo šest izlazaka Halid ju je zaprosio. Zajedno imaju sina Dinu.

Bešlića vole sve generacije, a često je jedan od omiljenih sagovornika medija. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za muzička ostvarenja i dostignuća. Legendarni pjevač održat će koncert 11. marta u sarajevskoj Olimpijskoj dvorani Zetra.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Halid Beslic (@beslichalid.official)

Neki od njegovih najvećih hitova su ‘Miljacka’, ‘Romanija’, ‘Snježana’, ‘I za nesen tom ljepotom’, ‘Ja Bez Tebe Ne Mogu Da Živim’, ‘Hej, Zoro Ne Svani’, ‘Prvi Poljubac’, ‘Okuj me care’, ‘U meni jesen je’, ‘Dvadesete’, ‘Malo je malo dana’, ‘Neću neću dijamante’, ‘Vraćam se majci u Bosnu’, i brojni drugi.

(S.B.)

Pročitajte još