Kiki Lesendrić i Piloti vraćaju nas u 1981. godinu novim nostalgičnim singlom

Piše: Azra

Regionalna muzička zvijezda Kiki Lesendrić zajedno sa svojim Pilotima gradi jednu jedinstvenu priču još od osamdesetih godina naovamo.

Rezultati te priče su brojni hitovi uz koje smo odrastali i uz koje ćemo odrastati, a ništa manje hitoidan nije niti njihov novi studijski album “Mali tragovi na nebu”.

Upravo na tom albumu Kiki i Piloti žude za nostalgičnim vremenima i čak nas u jednom trenutku vraćaju u osamdesete. Štoviše, pjesmom “1981” otvaraju album i upravo njom Kiki potvrđuje svoj kantautorski talent kojim je i stekao zvjezdani status na regionalnoj muzičkoj sceni.

Pjesma “1981” govori o tome kako su 1981. godine ulicama vladali heroji ulice s gitarama u ruci, “niko nije gledao ko je ko, a cure su voljele mangupe što sviraju rock and roll”.

“Život je bio lijep, htjeli smo gitarama da mijenjamo svijet sasvim nježno. Niko nije slutio na zlo”, kaže pjesma i dalje govori o izgubljenom prijateljstvu, ali i nekom davno izgubljenom vremenu. Pjesma završava dječjim glasom i stihovima na engleskom jeziku – “I’m walkin’, I’m walkin’ alone”.  Nakon lyric videa ova priča dobila je i službeni videospot koji potpisuju Anđela Bucaković i Aleksa Milošević.

Album “Mali tragovi na nebu” objavljen je krajem godine na transparentnom kristalnom vinilu, a možete ga kupiti na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa kao i na webshopu.

Pročitajte još