Sjećate li se Nihada iz filma “Ovo malo duše”, ostat će zapamćen po jednoj rečenici

Piše: Azra

YOUTUBE / Printscreen

Danas kultni film “Ovo malo duše” sniman je u selu Prhinje kod Breze. Film je snimljen u režiji Ademira Kenovića i stekao je veliku popularnost naročito među bh. publikom.

Radnja se odvija u okviru radničke porodice koja ima troje djece. Majka se razbolijeva i umire, a porodica je prinuđena da se prilagodi  teškoj situaciji nakon njenog odlaska. Posebno je u fokusu dječak Nihad, kojeg je utjelovio Davor Janjić, koji je primoran da se oženi kako bi ispunio majčinu želju, a gaji simpatije prema djevojci Senadi.

Davor Janjić, bh. glumac, igrao je još kao tinejdžer u kultnom bh. filmu. Ostat će zapamćen po rečenici mladog Nihada: „Čovjek ti je, Senada, teški hajvan. I ono malo duše što ima, šejtan mu je dao da mu bude teže“.

Davor Janjić je rođen u Tuzli 18. novembra 1969. godine. Studirao je filmsku glumu u Studiju za mlade glumce i na Akademiji u Sarajevu. Davor Janjić je preminuo 28. novembra u Beogradu, na Voijno-medicinskoj akademiji.

Igrao je i u filomovima “Kuduz”, “Savrešni kurg”, “Praznik u Sarajevu” i mnogim drugim.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti