Ćiri je supruga bila najveća podrška: Prodavala je salatu da bismo imali za život

Piše: Azra

Legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević preminuo je nakon duge i teške u 88. godini. Iza Ćire su ostali kćeri Katarina i Barbara, sin Miroslav i supruga Zdenka. Miroslav je rođen u Travniku u siromašnoj porodici. Njegov odlazak šokirao je sve njegove velike fanove i prijatelje. Ćiro je bio poznat, ne samo kao vrhunski nogometni stručnjak, nego i kao vrstan motivator koji je bio u stanju u kratkom periodu potpuno da mijenja mentalitete svojih klubova.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sportska televizija 🇭🇷 (@sportskatelevizija)

Privatni život nastojao je držati daleko od očiju javnosti, a malo ko zna ko je i kako izgleda njegova supruga koja mu je bila najveća podrška.

Prošle je godine proslavio 61 godinu braka sa suprugom. Vjenčali su se 1961. Zajedno imaju troje djece i šestero unučadi. Ćiro i Zdenka su se rijetko zajedno pojavljivali u javnosti, a najčešće ih se zajedno moglo vidjeti na kulturnim događajima poput koncerata, a voljeli su posjećivati i pozorišta.

Upoznali su se u Rijeci gdje su oboje unajmili sobu na istom spratu. Njemu je tad bilo 27 godina, a ona je bila maturantica. Supruga je Ćiri bila najveći oslonac i podrška tokom cijelog života. Uvijek ju je skrivao od medija, a jednom prilikom je otkrio i zašto.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

-To je njoj uspjelo jer ona je alergična na publicitet, smatra da je to moj posao. I nikad, ali nikad, niti jedno slovo nije dala u javnost, niti kad je bila moljena ili visoko plaćena nije pristala. Ja joj čestitam na tome jer me mogla samo negdje zafrknuti. Mogla je nešto reći o meni što se ne zna, naveo je.

Zdenka i Ćiro su puno toga prošli zajedno, a jedan od najtežih trenutaka bio je kad je ona doživjela saobračajnu nesreću i zamalo izgorjela u automobilu. Liječnici su joj tad davali samo tri posto šanse da preživi.

-Tolerancija i razumijevanje su tajna dugovječnog braka. Znati oprostiti, jer svi mi griješimo. Ako nema tolerancije i oprosta, onda ćeš vrlo brzo kompromitirati ljubav. A ljubav je najveća stvar na svijetu, objasnio je jednom u intervjuu za Story.

-Kao trener sam radio u ateljeu za dekoraciju. Teško smo živjeli nekoliko godina, ali Nena je cijelo vrijeme bila uz mene. Prodavala je salatu kako bismo imali za život. Ona je podmetnula leđa kad smo otišli u Švicarsku i kad nam nije bilo lako. Uvijek sve zajedno prebrodimo. Jako sam pažljiv prema njoj, istaknuo je jednom prilikom.

Izvor: index.hr 

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti