Selma Krifica odgovorila zlobnicima na komentar “lakše je preskočiti nego zaobići”

Piše: Azra

INSTAGRAM: @selma_bmh

Selma Krifica, poznatija kao „Big Mama“, uplovila je u javni svijet još prije osamnaest godina, a svojom pojavom, harizmom i jedinstvenim stilom zadržala se tu sve do danas.

Selma je nedavno na društvenim mrežama, kroz emotivan video otvorila dušu, te otkrila bolne trenutke svog života, razlog zbog kojeg je dobila višak kilograma, kao i njenoj velikoj, hrabroj i upornoj borbi sa viškom kilograma.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli selma krifica (@selma_bmh)

-Iako sam rođena kao beba buca sa 5 kilograma, moji roditelji nikada nisu dozvolili da stvari izmaknu kontroli. Moju kilažu su prilično držali pod kontrolom. Onda se desio gubitak mog voljenog oca, koji me je doveo do teške depresije  i anksioznosti, otkrila je Selma na početku videa.

Smrt oca ju je izuzetno potresla, i od tada dolazi do promjene u njenom životu.

– Nakon njegove smrti sam dobila mnogo kilograma, ali sam često bila na raznim dijetama gdje sam gubila ogrmonu kilažu. I zaista kada kažem da sam u svom životu izgubila skoro tonu, ne šalim se. Moj najveći gubitak kilograma bio je nevjerovatnih 60 kilograma, a onda se desila mamina smrt koja je srušila moj svijet.

Nakon smrti majke, i teškog životnog perioda, bolest je bila ta koja joj je stala na put.

Nakon mamine smrti sam se i sama teško razboljela, gdje je bilo upitno da li ću nakon teške operacije preživjeti. Da, preživjela sam. I hvala Bogu sve je proteklo u najboljem redu. Nakon operacije mi se dešava haos sa hormonima, gdje sam dobila ogroman broj kilograma. Ništa više nije pomagalo. Pokušaji raznih dijeta, treninga, i na kraju sam odlučila da potražim stručnu pomoć, gdje napokon uspijevam na svom putu. Ide polako, ali sigurno. Prezadovoljna sam dosadašnjim uspjehom i idemo dalje, otkrila je Selma.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli selma krifica (@selma_bmh)

Na kraju videa otkriva o velikom značaju podrške i ljubavi koji su potrebni ne samo u teškim životnim trenucima, već svakodnevno.

Hvala puno svima koji mi dajete ogromnu podršku, jer zaista mi znači. Na kraju shvatiš da je ljubav ta koja čini svijet ljepšim, zato volite jedni druge, jer život je prekratak za mržnju, zaključila je Selma.

(S.B.)

Pročitajte još