Sjećate li se Malikove Maše iz kultnog filma ”Otac na službenom putu”: Evo gdje je ona danas

Piše: Azra

YOUTUBE / Printscreen

”Otac na službenom” putu priča je o dječaku kroz čiju se svijest i osjećanja prelamaju burne 1950-e. Vrijeme u kojem živi nije naklonjeno ni njemu ni njegovom ocu. Splet okolnosti dovodi oca u zatvor. Dječak postaje svjedok mnogih konfliktnih situacija. Nikad neće otkriti amidžinu ulogu u očevom hapšenju, a neće saznati ni to da je žena koja mu je poklonila toliko željenu nogometnu loptu prouzrokovala nesreću njegove porodice.

Kultni film „Otac na službenom“ koji je rađen prema tekstu Abdulaha Sidrana, dok je režiju potpisao Emir Kusturica iznjedrio je toliko likova koji su i danas nezaboravni.

Jedan od likova je i nježna djevojčica Maša, Malikova prva ljubav. Malika je glumio Moreno Debartoli.

Glumila je Silvija Marijanović. Roditelji su je 1983. godine doveli na audiciju u Sutjeska film u Titovoj ulici u Sarajevu… A ostalo je vidjela publika i TV gledaoci prvo u bivšoj Jugoslaviji, a potom u cijelom svijetu.

Silivija Marijanović Foto: Arhiv

Silvija Marijanović danas živi u sarajevskom naselju Alipašino Polje, udata je i majka jednog sina. Zaposlena je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu na Odjelu kliničke patologije.

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti