Posljednji intervju Tošeta Proeskog budi najdublje emocije, imao je samo jednu neostvarenu želju

Piše: E.M.

 

Instagram @t.proeski

Slavni pjevač Toše Proeski poginuo je, 16. oktobra 2007. godine u saobraćajnoj nesreći nedaleko od Nove Gradiške, na auto-putu Zagreb – Lipovac. Vijest o njegovoj pogibiji dočekana je s nevjericom, a mnogi se ni dan danas se ne mire s tim da nas je pjevač anđeoskog glasa kako su ga često opisivali tako prerano otišao. Imao je samo 26 godina kada je poginuo.

-Želim u šetnju, u kupovinu, navečer u kafić, ali ne mogu. Prije desetak dana šetao sam ispred izloga i shvatio da više od šest-sedam godina nisam izašao, prošetao gradom i rekao: “Ovo mi se sviđa. Ući ću i kupiti.” Misliš da ne želim? Želim kao svi normalni ljudi…. Mašinerija me je stavila, kako to kažu, ‘u bubanj’ i gotovo. Nema vraćanja nazad. Tražim oporavak od svakodnevnih intervjua, šminkanja, skidanja šminke, pakovanja… Sve mi je preko glave. Ne mogu biti sam, ne mogu sam otići u kafić ili u trgovinu. Ne mogu, a želim, izjavio je Toše u posljednjem intervjuu otkrivši šta mu nedostaje u životu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti