Tužne vijesti iz Turske: U ruševinama pronađeno tijelo mladog influensera koji je bio žrtva internet nasilja

Piše: E.M.

Instagram @ tahaduymazz

Tužne vijesti ponovo stižu iz Turske. Influenser Taha Duymaz iz Hataya u Turskoj koji je bio poznat po svojim kulinarskim sposobnostima,  pronađen je u ruševinama nakon zemljotresa koji su pogodili Tursku i Siriju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taha Duymaz (@tahaduymazz)

Taha je bio žrtva cyber nasilja, a njegovu priču podijelila je bh. influenserica Naida Bojnakova s trenutnom adresom u Turskoj.

-Ovo je Taha iz sela kod Hataya. Prije nekoliko godina, Taha se proslavio na društvenim mrežama postavljajući recepte jela koje pravi u svojoj skromnoj kuhinji. Ljudi su ga očito ismijavali zbog toga što je bio siromašan. Nakon što je uspio kao influenser, Taha je počeo izdržavati svoju porodicu, uredio je i onu kuhinju za koju su ga ismijavali, ali onda su našli nešto novo čime će ga psihički i fizički zlostavljati – navela je.

Instaram printscreen @bojankova

-Smijali su mu se zbog nosa, pa je Taha, pod uticajem svih loših komentara, operisao nos. Nakon toga, ponižavali su ga zbog toga što ima klempave uši pa je Taha operisao i uši. Taha je sve ove godine bio žrtva internet nasilja i nemilosrdnih komentara i u par navrata se javno obraćao ljudima da ga ostave na miru, da se ne osjeća dobro, da ga sve to pogađa – napisala je Naida.

Taha je pronađen sa sestrom i rođakom ispod ruševina jedne zgrade.

Pročitajte još