Deset zgodnih turskih glumaca za kojima uzdišu žene širom regiona

Piše: L. K. P.

 

Turske sapunice više od deset godina najgledanije su u regionu. A osim napetih priča, neobičnog šarma Istanbula i neizbježnih ljubavnih melodradama, jedan od ključnih razloga njihove privlačnosti su i zgodni turski glumci koji glume junake tih serija. Markantni, tamnokosi i prije svega vrlo harizmatični, turski glumci pokorili su svijet, a mi smo izdvojile njih deset najpopularnijih koji se uvijek nađu na listama najzgodnijih frajera.

Can Yaman

Ovaj prezgodni turski glumac, producent i model, gledateljice je oduševio čim se prvi puta pojavio na televiziji. Proslavio se tako serijama „Sanjalica“ i „Gospodin pogrešni“, a informacija koja će zanimati mnoge je ta da je još uvijek samac. Nakon veze sa Dilletom Leottom neprestano se nagađa koga sada ljubi zgodni Can, njegova nova odabranica još nije poznata javnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kıvanç Tatlıtuğ (@kivanctatlitug)

Kivanc Tatlitug

Poznatiji i kao Brad Pitt Orijenta, glumac Kivanc Tatlitug, postao je svjetska faca kada je 2001. postao Mister svijeta. Naime, učestvovao je na takmičenju “Model of the World” i odnio pobjedu, a nedugo zatim je postao i glumac u sapunicama. Od tada do danas, slava mu neprestano raste.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kadir Doğulu (@kadirdogulu)

Kadir Dogolu

Nakon što se proslavio glumeći u turskoj dramskoj seriji “Pitanje časti”, naočiti glumac Kadir Doğulu glumio je i u novoj turskoj seriji “Nauči me voljeti”. Kadir je i dalje vrlo uspješan. Svake godine pojavi se u barem dva ili tri nova televizijska naslova, a navodno planira ići i u pohod na Hollywood. Inače, sretno je oženjen s kolegicom glumicom Neslihan Atagül Dogulu s kojom se vjenčao 2016. godine, a danas izgledaju jednako zaljubljeno kao i prvog dana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alp Navruz (@alpnavruz)

Alp Navruz

Svijet je pokorio svojom ljepotom i markantnošću, no i misterioznošću. Naime, znan je kao jedan od glumaca koji skriva svoj ljubavni život kao zmija noge. Ulogom u seriji “Azra” stekao je zvjezdani status, a danas je jedan od najplaćenijih turskih muških zvijezda. Ipak, za razliku od mnogih svojih kolega s ove liste, po nečemu je poseban – nikad se nije zaljubio na setu.

Burak Ozcivit

Ovaj seksi glumac na početku karijere bavio se modelingom, a prvu glumačku ulogu ostvario je u seriji “Eksi 18”. Inače, najpoznatiji je kao famozni Beli Beg iz serije “Sulejman Veličanstveni”. Godine 2017. oženio se s kolegicom Fahriye Evcen s kojom ima dva sina.

Halit Ergenc

Najstariji na ovoj našoj listi zgodnih turskih frajera je slavni Halit Ergenc, glumac kojeg znamo kao “Sulejmana Veličanstvenog”. Sin je turskog glumca Alija Ergença pa je oduvijek bio izložen svjetlima reflektora. Srednju školu završio je u Istanbulu. Započeo je studij brodogradnje, koji je prekinuo na drugoj godini, da bi započeo studij muzike i glume, koji je završio. Kao ljubitelj mjuzikla, otišao je u New York i pokušavao dobiti uloge u mjuziklima. Dobio je uloge samo u dječjim mjuziklima poput “Zekinih avantura”. Vratio se potom u Tursku i izgradio uspješnu karijeru glumeći u kazalištu, na filmu i u TV-serijama. Jedna od njegovih najpoznatijih uloga je uloga Onura Aksala u TV-seriji “Hiljadu i jedna noć”. Godine 2009. oženio je Bergüzar Korel.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alperen Duymaz (@alperenduymaz)

Alperen Duymaz

Glumac iz Ankare još nije na razini nekih drugih zvijezda s ove liste, ali budućnost mu definitivno izgleda blistavo. O njemu se od svih glumaca s ove liste najmanje zna. Prva uloga u TV seriji bila mu je 2018. godine, a znamo da je od 2020. oženjen s glumicom i modelom Kübraom Kelkit. Do sada se profilirao kao glumac koji glumi likove koji imaju poteškoće u odnosu s ocem, kao i zlikovce u serijama.

Mustafa Mert Koc

Mladi turski glumac Mustafa Mert Koç jedan je od onih glumaca radi kojih se dio gledatelja “zalijepi“ za seriju. Osim svojim izgledom, privlači neospornim šarmom i talentom. Zanimljivo je da je najprije diplomirao na fakultetu političkih znanosti, a potom se odlučio za studiranje glume u Los Angelesu. Prvi film u kojem je glumio bio je Kolpaçino 2014. godine. Ovaj obrazovani, simpatični i zgodni glumac donedavno je slovio za idealnog neženju. Srce mu je ipak, kako pišu turski mediji, ukrala prekrasna Melisa Aslı Pamuk, manekenka i bivša missica Turske.

Mehmet Gunsur

Ovaj glumac još je jedan s ove liste koji se proslavio u “Sulejmanu Veličanstvenom”. Tamo je igrao odrasloga princa Mustafu. Od tada do danas je postao planetarno poznat, a zanimljijvo je i da govori nekoliko jezika, a slobodno vrijeme posvećuje sportu – trčanju i tenisu.

Kerem Bursin

Velika zvijezda sapunice “Pokucaj na moja vrata”, Kerem Bursin, vrlo je uspješan glumac i maneken. Njegov atipičan izgled osvojio je srca obožavateljica turskih sapunica, a njegovo je srce pak ukrala kolegica sa seta serije, Hande Ercel. Naime, iako je Hande za vrijeme snimanja serije bila u vezi, zaljubila se u Karema te zbog njega ostavila partnera.

Pročitajte još