Kako izgleda kćerka legendarnog Mikija Manojlovića: Glumila je u poznatom filmu, pa odabrala drugo zanimanje

Piše: L. K. P.

 

Privatni život legendarnog Mikija Manojlovića nije izložen očima javnosti jer slavni glumac bira da se ne eskponira previše, ali su javnosti poznati neki detalji o njegovoj porodici i brakovima.

Manojlović je već godinama je u skladnom braku s Tamarom Vučković, poznatom glumicom i direktoricom Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Par ima sina Ivana, a čuveni umjetnik ima i starije dijete – kćerku Čarnu, koju je dobio u prvom braku, s koncert-majstorom Narodnog pozorišta Iskrom Uzelac.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by aestetic_vortexx (@aestetic_vortexx)

Budući da je odrasla u umjetničkoj porodici, nije ni čudo što je Čarna Manojlović odabrala rad na filmu, a kao dijete je igrala u čuvenom ostvarenju “Tango argentino” (1992) režisera Gordana Paskaljevića, po scenariju Gordana Mihića.

FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Kćerka Mikija Manojlovića igrala je djevojčicu Selenu, ali se ipak nije zadržala u svijetu glume, već je odlučila da postane rediteljica.

Ona je i docentkinja filmske režije na Akademiji umjetnosti u Beogradu, a uz to je i majka dvojice dječaka.

Čarna Manojlović je do sada postigla mnogo uspjeha, a njen rad prikazivan je na brojnim filmskim festivalima i platformama poput East Silver Jihlava, Zagreb film festivalu, ZagrebDox-u, u Motovunu, na Festivalu srpskog filma u Parizu, Festivalu srpskog filma u Čikagu, Festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma u Beogradu, festivalu Beldocs, PitchWise festivalu u Sarajevu, BeFem-u, FemixFest-u.

Inače, uz to što su joj otac i maćeha glumci, Čarnina baka je Zorka Doknić Manojlović, čuvena glumica koju mlađa publika najbolje zna po ulozi u filmu “Rane”.

Pročitajte još