Sjećate li se Bosanke koja je tvrdila da je ljubavnica Davida Beckhama: Gdje je danas i šta radi Irma Nici

Piše: L. K. P.

Premijera Netflixovog dokumentarca „Beckham“ održana je prije nekoliko dana u Londonu. U njemu je Victoria Beckham prvi put progovorila o boli koju je osjetila nakon afere supruga Davida, koja je mogla uništiti njihov brak.

Prošlo je 20 godina otkako je na svim naslovnicama svjetskih tabloida objavljena vijest kako je David Beckham, koji je tada potpisao za Real Madrid, prevario svoju suprugu Victoriju sa svojom ličnom asistenticom Rebeccom Loos.

Iako su glasine o njihovom strastvenom odnosu bile sve glasnije, Beckham je sve uporno demantirao.

I manekenka Sarah Marbeck tvrdila je da je imala aferu s Davidom dok je bio u braku s Victorijom. Beckhami su i to demantirali, dok se na glasine o njegovoj aferi s pjevačicom Rebeccom Ferguson nisu ni osvrtali.

Kako su pisali brojni mediji, brak Beckhamovih je bio u krizi i prije 16 godina, i to zbog jedne Bosanke.

Naime, 2007. godine prostitutka bosanskog porijekla Irma Nici, pravog prezimena Nezirović, rekla je magazinu In Touch da je bila intimna s nogometašem.

– Vodili smo ljubav 15 minuta. Na ljestvici od jedan do deset, kao ljubavniku dala bih mu ocjenu 7,5, rekla je.

Beckham je sve demantirao, a potom tužio spomenuti magazin. Sudu je podnio detaljnu izjavu na pet stranica.

Irma Nezirović iz Sarajeva djevojka je iz srednje klase. Kada je počeo rat 1992. njen otac je regrutovan, a Irma, koja je tada imala devet godina, odvedena je s majkom i bratom u logor, te je svjedočila zvjerstvima, pa čak i silovanju, prenosio je  “Daily Mail”.

Nakon devet mjeseci porodica je otišla u Holandiju, gdje su godinu živjeli u kampu prije nego što su dobili pravi smještaj. Otac ih je naknadno pronašao, ali su joj se roditelji razveli. Irma se kasnije s majkom i bratom preselila u London.

Irma navodno danas živi u Njujorku. Tragajući za detaljima ove priče, koja je izazvala ogroman interes u cijelom svijetu, “Avaz” je ekskluzivno pisao o Irminoj majci, Nadiji Nezirović, koja je sa sinom Damirom živjela u holandskom mjestu Velp, koje se nalazi u blizini granice s Njemačkom.

Irma s majkom

Jedan od Nadijinih komšija u Holandiji, muzičar Mišo Petrović, kazao je da ona ni s kim ne želi komunicirati.

– Prenio sam Nadiji da su je zvali iz “Avaza”, ali ona ni s kime ne želi i ne može kontaktirati.

Brat Damir, koji je prema našim saznanjima DJ u Holandiji, novinarima je ustvrdio da majka i on nisu znali čime se Irma bavi i da je to otkriće za njih veliki šok. Irma je pak američkim novinarima kazala da je majka slutila čime se ona bavi i da nije bila sretna zbog toga. Dodala je da je amidža pobjesnio kada je odjeknuo skandal sa Bekamom. I Nadijine komšije u Holandiji ustvrdile su da su, s obzirom na način Irminog života, oduvijek sumnjale da je prostitutka.

Irma Nezirović alijas Nici također je kazala da zna šta se sada piše i govori o njoj u Bosni i Hercegovini i da je zbog toga veoma nesretna.

U tekstu “Daily Maila” piše da je Irmin otac bio službenik u vojsci, a da je majka Nadija prije rata bila psihijatar.

 

Pročitajte još