Kćerka Mustafe Nadarevića sve dirnula uspomenom na oca: Hvala mu na svemu, nikad neće biti zaboravljen

Piše: I. H.

 

Nana Nadarević obilježila je treću godinu smrti oca Mustafe Nadarevića na društvenim mrežama.

 

Prošle su tri godine od smrti legendarnog glumca Mustafe Nadarevića, a njegova kćerka Nana obilježila je tužnu godišnjicu na društvenim mrežama.

 

Nana je na svom profilu na Instagramu podijelila staru Mustafinu fotografiju, uz koju je stavila emotikon srca, a objavom je potakla lavinu reakcija.

 

“Bravo Nana, ljubav za tebe i imaš moje poštovanje do neba i zemlje!”, “Koji čovjek, koji glumac, koja legenda, koji filmovi i serije! Hvala mu na svemu i nikad neće bit zaboravljen! Počivao u miru Božjem!”, “Veliki glumac i veliki čovjek”, “Najveći na ovim prostorima”, “Legenda, neponovljiv”, pisali su u komentarima obožavatelji neprežaljenog glumca.

 

Mustafa je rijetko govorio o svojoj porodici, no poznato je da je imao dvije kćerke i sina. Kćerku Nanu dobio je s s televizijskom urednicom Snježanom Nožinić, koja mu je rodila i sina Ašu, dok iz braka s prvom suprugom Jasnom ima i kćerku Nađu.

 

 

Jednom je prilikom objasnio i neobična imena svoje djece.

 

“Budući da je moja najstarija kćerka Nađa moju mamu, a svoju baku zvala nana, moja je druga kćerka dobila to ime. A pomalo neobično ime Aša dao sam sinu po jednom svom prijatelju iz Bosanskog Novog, jako plemenitom dječaku. Kada sam nekako došao do njegovog broja i javio mu da sam sinu dao njegovo ime, nasmijao se i veselo mi uzvratio da me pozdravlja Plamenko, da je to njegovo pravo ime, a Aša nadimak! Nana i Aša žive u Zagrebu, u vrlo smo dobrim odnosima”, ispričao je.

Nadarević se u životu ženio tri puta, a zadnji put 2012. sa Slovenkom Slavicom Radović, koja je iste godine preminula.

 

Podsjetimo, Mustafa je 22. novembra 2020. godine izgubio dugu bitku s teškom bolesti i preminuo je Zagrebu u 78. godini života. U nasljeđe nam je ostavio nezaboravne uloge koje su mu donijele status istinske zvijezde, od kojih se oni malo stariji posebno sjećaju Duje iz kultnog “Velog mista”, dok ga mlađi pamte kao Izeta Fazlinovića u seriji “Lud, zbunjen, normalan”.

 

Pročitajte još