Put najljepše žene svijeta do majčinstva

Piše: L. K. P.

Marija Šerifović nije krila da joj je velika želja da dobije dijete, a nedavno je podijelila da je njen sin Mario na svijet stigao u Los Angelesu, uz pomoć surogat majke.

Surogat majčinstvo podrazumjeva odnos, koji uključuje vantjelesnu oplodnju, u kojoj jedna žena iznosi trudnoću za osobu ili par koji potom usvaja dijete.

Cijena ove procedure iznosi između 110.000 i 170.000 dolara.

Kod nas u regionu ovo je još uvijek kontraverzna tema, međutim, u Americi je sasvim uobičajena praksa pa se tako mnoge poznate ličnosti odlučuju na ovaj poduhvat. Neke od njih su Kim Kardashian, Sara Jessica Parker, Nicole Kidman…

Iako su razlozi za ovu proceduru različiti, nerijetko se dešava da poznate ličnosti zbog svoje karijere ili izgleda ne žele same da prođu kroz proces trudnoće pa su spremne da plate da to za njih uradi neko drugi.

Međutim, indijska glumica Priyanka Chopra i poznati pjevač Nick Jonas kažu da su njihovi razlozi malo drugačiji. Uprkos osudama na koje su naišli ovaj par kaže kako nije imao drugog izbora.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Priyanka (@priyankachopra)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Priyanka (@priyankachopra)

– Imala sam medicinske komplikacije – glumica je dodala:

„Ovo je bio neophodan korak i zahvalan sam što sam bila u poziciji da to uradim.“

Otkako su dočekali svoju ćerku Malti, koja je rođena prerano sa šest mjeseci i morala je da provede tri mjeseca u intenzivnoj njezi, Priyanka i Nick su svoj porodični život držali dalje od očiju javnosti.

Izvor: Glossy.rs

Pročitajte još