Bosanski muški manekeni koji su osvojili svijet

Piše: A. H.

Bosna i Hercegovina je zemlja koja je iznjedrila mnoge ljepotice i manekenke koje su završile kao dio svjetskog modnog establišmenta.

Ni muškarci iz naše zemlje nimalo ne kaskaju a u nastavku donosimo manekene iz BiH koji su osvojili svijet.

Mostarac Ajdin Sefer pažnju svjetske javnosti privukao je prije nekoliko godina pojavivši se u glavnoj ulozi spota G.U.Y. muzičke zvijezde Lejdi Gage (Lady Gaga). Sefer sada gradi glumačku karijeru u Holivudu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🗣 (i-Dean) | 📍LA (@ajdinsefer)

Emil Dostović iz Banovića koji živi u Americi iza sebe ima puno uspješnih modnih kampanja, ali zasigurno jedna od najvećih bila je ona za čuveni brend „Givenchy“ u Parizu, kada su njegove fotografije obišle svijet.

Dostović: Porijeklom iz Banovića

Benjamin Bilić iz Travnika svoju biografiju ispisao je brojnim angažmanima za neke od najpoznatijih, ali i najznačajnijih modnih kuća i dizajnera svijeta kao što su „Dolce & Gabbana“, „Moschino“ te „Abercombie & Fitch“.

Bilić: Napravio veliku karijeru u Americi

Još jedan maneken iz BiH koji je izgradio uspješnu modnu karijeru u Americi iza sebe ima veliki broj modnih revija za različite brendove, a neki od njih su “Tom Ford”, ETRO, “Giorgio Armani” te mnogi drugi. Riječ je o Esnafu Bronji koji je učestvovao tri godine uzastopno na velikom i prestižnom holivudskom Oskaru, kao i na proslavi 90. rođendana “Micky Mousea” te angažiran u šouu “Micky Spectacular” na “Disney” kanalu.

Spisak manekena iz Bosne i Hercegovine koji su osvojili svijet je dugačak, tu vrijedi spomenuti još i Sarajliju Tarika Kaljanca koji je napravio lijepu karijeru u inostranstvu, Jasmina Muratovića, Mirzu Maka Medovića, i mnoge druge.

 

 

Pročitajte još