Kako danas izgleda kćerka Michaela Schumachera: Evo ko je ljubav njenog života

Piše: L. K. P.

Gina Maria Schumacher najstarije je dijete bivšeg vozača Formule 1 Michaela Schumachera i njegove supruge Corinne, uz koju još imaju i sina Micka.

Gina se u središtu pažnje našla nakon što se prisjetila života s Michaelom prije nego je doživio tragičan pad na skijanju od kojeg se nije oporavio i javnost ne zna u kakvom je stanju, a sve je nakon toga zaintrigirao njen privatni život.

26-godišnja Gina uspješna je jahačica i živi u Švicarskoj sa svojim 27-godišnjim zaručnikom, Iainom Bethkeom, a djetinjstvo je provela daleko od svjetla reflektora jer je njen otac bio zaštitnički nastrojen i pazio je na to kako će mu djeca odrastati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gina Schumacher (@gina_schumacher)

Njemački časopis Bunte ovih je dana objavio vijest da će se Gina udati za Iaina i to kasnije ove godine u porodičnoj luksuznoj vili na Mallorci. Ianin je također veliki ljubitelj konja.

Iain, koji je iz Berwangena u Njemačkoj, često se pojavljuje na Gininim fotografijama na društvenim mrežama, a par je objavio svoju vezu u decembru 2017. godine, kada su se zajedno pojavili na jednoj dodjeli nagrada. Bunte izvještava da se par zajedno preselio u Švicarsku, ali da će se vjenčati na sunčanoj Mallorci, navodeći da je angažiran organizator vjenčanja iz sjeverne Njemačke kako bi se pobrinuo oko završnih detalja planirane svečanosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gina Schumacher (@gina_schumacher)

U medijskim napisima o vjenčanju nije precizirano hoće li Michael, koji je 3. januara napunio 55 godina, dan nakon desete godišnjice tragične skijaške nesreće, nazočiti ceremoniji, a u septembru 2020. godine tvrdilo se da boravi upravo u vili na Mallorci. Španski medij objavio je tada da je iz svog švicarskog doma preseljen na ekskluzivno imanje Las Brisas u blizini Andratxa na jugozapadu otoka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gina Schumacher (@gina_schumacher)

Gina Maria već je dugo strastvena jahačica i u više je navrata govorila o tome kako je taj sport pomogao njoj i majci Corrini da se nose s očevom teškom ozljedom glave koju je zadobio na skijanju 2013. godine. Govoreći za She’s Magazine 2019. godine, Corinna i njena kćerka rekle su da dok Mick ide očevim stopama s trkaćom karijerom, a da su one velike zaljubljenice u jahanje.

U njhovom posjedu je ranč u švicarskom gradu Givrinsu, koji je Michael poklonio Corinni 2005. godine za desetu godišnjicu braka, a majka i kćerka ondje organiziraju jahačka događanja.

Pročitajte još