Skrenule pažnju javnosti: Ovo su najljepše žene bh. fudbalera

Piše: A. H.

Zbog svojih poznatih muškaraca žene fudbalera uvijek su skretale pažnju na sebe, jer fudbaleri većinom donose veliku popularnost svojim djevojkama i suprugama.

Taj trend, prisutan u svjetskim okvirima, nije zaobišao ni naše prostore, pa i bosanskohercegovački fudbaleri se mogu pohvaliti svojim ljepšim polovinama.

Neko na koga prvo pomislimo kad je riječ o domaćim ženama fudbalera svakako je Amra Džeko koja zajedno sa svojim mužem Edinom Džekom budi interesiranje kako svjetskih tako regionalnih i domaćih medija koji ih često porede s Viktorijom i Dejvidom Bekam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amra Džeko (@amradzeko)

Supruga Radeta Krunića lijepa Ivana Topalović-Krunić ostavlja bez daha svojim izgledom. Inaeč, par se zaručio nakon nekoliko mjeseci zabavljanja u decembru 2020., a potom su stali i na ludi kamen. Mnogi smatraju kako je Ivana velikim dijelom zaslužna za njegov uspjeh.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Krunic (@ikacaaaa)

Supruga bh. fudbalera Anela Hadžića, još je jedna ljepotica koja je svojim izgledom skrenula pažnju na sebe. Lijepa Alma Hadžić je odrasla u Beču gdje se jedno vrijeme bavila modelingom. Inače, par se vjenčao 2019. godine u sarajevskom hotelu „Europa“, a vjenčani kum bio je Edin Džeko. Alma i Anel su u međuvremenu dobili sina Rayana.  Danas ovaj par živi u Dubaiju gdje su pokrenuli vlastiti biznis.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alma Hadzic (@je.suis.alma)

Crnogorska ljepotica koja je donedavno živjela u Danskoj Marijana Cecilia Ahmedhodžić se udala za našeg fudbalskog reprezentativca Anela Ahmedhodžića na bajkovitom grčkom otoku Santoriniju.

Par se po povratku iz Grčke i šerijatski vjenčao u Malmeu, a nedavno su postali roditelji dječaka.

Na spisku žena bh. fudbalera su i one koje nisu miljenice fotografa niti javnog života. Josefa je Francuskinja, supruga Miralema Pjanića kojeg je upoznala dok je igrao u Lionu.

Anita je supruga bh. reprezentativca Senijada Ibričića, a par ima dvije kćerke Lejlu i Emu i sina Edina.

Senad i Sandra Lulić roditelji su kćerke Lee i sina Liana. Njemica poljskog porijekla Džesika (Jessica) osvojila je srce bh. fudbalera Muhameda Bešića. S njom ima i dvoje djece, kćerkice Nediju i Lejlu.

Pročitajte još