Tajna ljubavi Georgea i Amal Clooney: Ovome duguju svoju sreću

Piše: L. K. P.

Ljubav  Georgea i Amal Clooney ostaje predmetom divljenja nakon gotovo 11 godina ljubavi pa se mnogi pitaju u čemu je tajna njihovog bračnog sklada.

George Clooney bio je poznat kao pravi holivudski zavodnik prije nego što je 2013. godine upoznao Amal, uspješnu advokaticu za ljudska prava i aktivisticu. Samo godina je bila dovoljna da znaju da su našli partnera s kojim žele provesti život te su ljubav okrunili brakom u Veneciji 2014. godine.

O tome što se krije iza njihove sreće progovorila je stručnjakinja za govor tijela Inbaal Honigman koja je analizirala njihova zajednička pojavljivanja u javnosti.

– Govor tijela Georgea i Amala pri pojavljivanjima na crvenim tepisima ili javnim nastupima ostao je dosljedan tokom cijele njihove veze, rekla je HELLO! magazin i nastavila:

„U tome što uvijek stoje zajedno i blisko jedno pored drugog primjećuje se ravnopravnost u braku i iznimno prijateljstvo koje se očituje u međusobnoj podršci i općenito snažnoj vezi.“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by George Clooney (@george_clooney_page)

Zaključuje kako je jedna od tajni njihove sreće upravo ravnopravan odnos i činjenica što ne postoji jedna strana koja donosi odluke i čini drugu podređenom.

Stručnjakinja je primijetila još jedan detalj – supružnici nerijetko na fotografijama gledaju u različitim smjerovima.

‘U toj gesti se vidi da si dopuštaju dovoljno prostora za lični razvoj i zadržavanje vlastitih gledišta.’

U 11 godina veze postali su jedan od najomiljenijih parova na svijetu, iako vrlo pozorno skrivaju svoju privatnost, držeći svoje blizance rođene 2017. godine što dalje od očiju javnosti.

Pročitajte još