Pogledajte kako izgleda sin jedinac legendarne Seke Sablić

Piše: L. K. P.

Jedna od najvećih glumačkih legendi u regionu Seka Sablić ostvarila je niz zapaženih uloga i bogatu karijeru, ali o njenom privatnom životu zna se malo. Iako ne govori često o privatnosti, sin Seke Sablić poznat je javnosti.

Njegovo ime je Stefan i od slavne majke naslijedio je dar za umjetnost.

Sin Seke Sablić ima 47 godina i pozorišni je reditelj. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umjetnosti u klasi profesora Egona Savina, a postdiplomske studije nastavio na univerzitetu u Tel Avivu.

Sablić je režirao brojne uspješne predstave za Narodno pozorište, Beogradsko dramsko, Atelje 212, Bitef, Zvezdara teatar, do pozornica širom zemlje. U nekima je igrala njegova majka.

Radio je u laboratoriji za reditelje u Linkoln-centru u Njujorku, a na internetu možete vidjeti i njegove fotografije sa tradicionalnim jevrejskim žičanim instrumentom koji se zove oud.

Sin Seke Sablić u javnosti se ne pojavljuje često. Maksimalno je posvećen nasljedniku Leonu, koji baki stalno mami osmijeh na lice.

Dramska umjetnica o sinu je jednom prilikom govorila sa najvećim ponosom.

– Ja sam veliki profesionalac i mislim da Stefan ide istim putem. Veoma je ozbiljan, vjerujem da će postati odličan zanatlija.

Trudim se da se ne miješam, mada ga možda potajno špijuniram i kontrolišem. Ali i on ima mnogo povjerenja u mene, pa se ne ljuti ako sam ponekad malo agresivna i dosadna.

Pročitajte još