Ovo znaju samo njeni najbliži: Evo koju srednju školu je završila Jelena Karleuša

Piše: L. K. P.

Muzička zvijezda, modna ikona i brižna majka su riječi kojima se opisuje Jelena Karleuša. Iako detalji njenog privatnog života često pune novinske stubce, obrazovanje Jelene Karleuše doskoro je bilo poznato samo najbližim ljudima.

Po završetku osnovne škole upisuje Zemunsku gimnaziju, međutim, ubrzo donosi odluku da se odatle ispiše jer joj se pravila i nastavni kadar nisu dopali.

– Zemunske gimnazije se rado sjećam, pogotovo razrednice i direktora, koji su bili odvratni. Nije tačno da su me izbacili, ja sam samu sebe izbacila iz više razloga.

Nisu dali djevojkama da se šminkaju, ne smije minić da se nosi, ne smije plava kosa, ne smije da se priča na času, ne smije da se jede na času – otkrila je svojevremeno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Karleuša (@karleusastar)

Iako je vrijedno učila i imala najbolje ocjene njeno školovanje otežavala je činjenica da je sa 16 godina snimila prvi album i već uveliko počela da radi.

Nakon Gimnazije, Jelena upisuje Politehničku školu na Novom Beogradu, gdje je tada živjela sa majkom Divnom. Odabrala je mašinski smijer, ali je i od njega brzo odustala.

Nakon tri mjeseca našla se u turističkoj srednjoj školi, koju je završila vanredno.

‒ Više sam pjevala nego što sam bila na časovima – našalila se pjevačica, koja je pohađala i muzičku školu.

Fakultetsko obrazovanje Jelene Karleuše za sada je samo san.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti