Unuka Mustafe Nadarevića, Rumi, je pravi slatkiš: Pogledajte preslatke fotografije

Piše: L. B.


Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Nana Nadarević, kćerka legendarnog glumca Mustafe Nadarevića, diplomirani je politolog, u svijetu kozmetike radi već 10 godina, a posljednjih šest je regionalni PR Manager za MAC kozmetiku. Živi u Hrvatskoj, aktivna je na društvenim mrežana, na Instagramu ima armiju fanova od gotovo 30 hiljada osoba.

Godine 2022. rodila je kćerku Rumi, prvo dijete, i nerijetko dijeli preslatke fotografije na Instagramu.

– Još prije nekoliko godina nam se dopalo ime i odlučili smo, ako ćemo ikada imati kćerkicu, da će se zvati Rumi. U historiji ima velikog imenjaka Rumija čije su se mudrosti prenijele i do danas, a koje želim da i naše dijete jednog dana usvoji. Osim toga, prije nekoliko godina smo Silvije i ja putujući Japanom saznali da je to japansko ime koje znači ljepota i protok. Želim vjerovati u onu staru izreku „Nomen est omen“ i nadati se kako je ispred naše Rumi lijep život – kazala je Nana za “Azru” u ekskluzivnom intervjuu nakon porođaja i objasnila kako je kčerka dobila ime.

A kako je govorila o svom legendarnom ocu, čitajte u nastavku:

– Imam divne uspomene s tatom, a zbog prirode njegovog posla imala sam priliku putovati s njim i doživjeti razne avanture. Moj brat Aša nedavno je odlično rekao jednu stvar. Iznad svih tatinih savjeta i uspomena s njim, najviše pamtimo tatinu smirujuću prisutnost i snagu. Kad smo bili djeca, uvijek smo znali da je tata tu da nam pomogne i problem koji nam se čini velik kao kuća svede na kamenčić u cipeli. Može li dijete tražiti više od toga nego da zna da ga roditelj voli i da je tu za njega. To je izuzetno bitno kada si dijete, ali i danas kad smo svoji ljudi. Imamo sreću da je iza tate ostalo mnogo filmova, serija, predstava i intervjua pa možemo uživati u njegovom liku i djelu i danas. Sretna sam što će i Rumi vidjeti svoga djeda, čuti njegov glas i upoznati mu manire. Svjesna sam da je to velika stvar i zahvalna sam na tome. Dirne me i kad čujem koliko je i drugim ljudima tata značio kroz svoje glumačko djelovanje. Danas je na nama da očuvamo tatino stvaralaštvo kako bi ga upoznale i nadolazeće generacije, osjećam veliku odgovornost prema tome.

Nana s bratom Ašom i ocem

Pročitajte još