Majka Irmelin mu je bila najveća podrška u životu, dok ga je otac ostavio s godinu

Piše: L. B.

Leo s mamom, foto: People

Leonardo DiCaprio bio je kruna studentske ljubavi ljubavi Irmelin Indenbirken i Georga DiCaprija, koji su se poslije diplomiranja preselili u Los Angeles, dobili Lea i započeli porodičan život. Nažalost, sreća koja se vidi na fotografijama trajala je samo godinu dana. Nakon 12 mjeseci braka roditelji Leonarda su se razveli.

Irmelin Indenbirken je Lea odgajila kao samohrani roditelj u Los Angelesu. Bivša sekretarica porijeklom iz Njemačke koja se pedesetih preselila u SAD radila je nekoliko poslova da bi prehranila sina.

Sa bivšim suprgom je nakon raskida ostalau u dobrim odnosima, a Georga kojeg je upoznala dok je prodvao stripove, živio je neko vrijeme u njihovom komšiluku. Ipak, glavnu brigu o DiCapriju preuzela je njegova majka, odlučna u namjeri da sinu pruži bolje djetinjstvo od onog koje je ona imala.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sociaty (@sociaty)

Zato su se i preselili iz surovog predgrađa istočnog Los Angelesa u bolji kraj, gdje je Leo upisao srednju školu. Majka ga je vozila svaki dan iako joj je za to trebalo tri sata.

Irmelin Indenbirken rođena je 1942. u skloništu u Njemačkoj za vrijeme Drugog svjetskog rata. Njena majka je za njemački časopis “Hellweger Anzeiger” 1998. rekla da je porodica živjela u selu sjeverno od Dortmunda i da imali veoma teške trenutke. Bili su primorani da odu za Ameriku. Irmelin je odrastala u njemačkoj zajednici u New Yorku, a njeni roditelji su se 1985. vratili u rodnu zemlju. Majka Leonarda DiCaprija željela je da postane advokatica.

Leo je oca koji je pisac, rijetko viđao. Nakon što je stekao slavu, više puta pojavljivao se u javnosti sa ocem koji je decenijama u drugom braku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 𝓝. (@leosdreamz)

Glumac je 2014. u intervjuu za “Access Hollywood” rekao da ga je majka uvijek podržavala u odluci da se bavi glumom, a imao je 12 godina kada joj je rekao svoj san o glumačkoj karijeri.

Na početku njegove karijere bila je veoma zaštitnički nastrojena prema njemu, braneći ga od paparaca koji su ga stalno jurili. Navodno ima veliki utjecaj na njegov ljubavni život odnosno sve njegove djevojke moraju da prođu određeni test kod nje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Juan Espinoza (@encelebridadess)

Irmelin Indenbirken je u vezi sa Davidom Vordom a njihov “sastanak na slijepo” oprganizovao je upravo Leo, prije 12 godina.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti