Glumila je Ferhunde i imala burne veze: Lijepa turska glumica konačno je pronašla čovjeka svog života

Piše: L. K. P.

Turska glumica Deniz Cakir (42) odlično je poznata domaćoj publici zbog svojih uloga u serijama “Kad lišće pada”, u kojoj je igrala Ferhunde Guven, i “Sulejman Veličanstveni”, gdje je bila prelijepa sultanija Šah.

Deniz iza sebe ima uspješnu, dugu i bogatu karijeru u najuspješnijim ostvarenjima, pa je često privlačila pažnju medija i svojim privatnim životom.

Ljubila je Nihata Altinkaja, Oktaja Kajnardžu, Ibrahima Čelikola i Alija Ila, a dovodila se u vezu čak i sa 36 godina starijim Halilom Eganom, koji je igrao Alija Rizu u seriji “Kad lišće pada”.

Navodno je Berguzar Korel zbog Deniz Cakir pravila ljubomorne scene Halitu Ergencu na snimanju “Sulejmana Veličanstvenog”, a glumica je uglavnom šutila o svim tračevima koji su kružili o njoj.

Ignorisala je tako i glasinu da se odala alkoholu nakon što ju je Ibrahim Čelikol, zvijezda serija “Milost”, “Veličanstveni duo” i “Crno-bijela ljubav”, ostavio i slomio joj srce posle četiri godine ljubavi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Deniz Çakır (@denizcakir)

U svakom slučaju, Deniz Cakir uplovila je prošle godine u mirnu luku i konačno pronašla ljubav svog života!

Nakon dvije godine veze, ona je 10. septembra 2023. rekla “da” Bilgehanu Bajkalu, a mediji su pisali da se romantično vjenčanje održalo u hotelu Spicy Orman Evi, baš na mjestu koje je ranije korišteno za snimanje svadbenih scena zbog bajkovite atmosfere.

Deniz i Bilgehan okupili su na vjenčanju samo najbliže prijatelje i porodicu i uživali u svojoj intimi, kako su i navikli tokom veze. Turski mediji pisali su da su prvi ples mladenci odigrali uz pjesmu “Aşkı Bulacaksın”, kao i da je Deniz za kumu odabrala svoju prijateljicu i glumicu Zuhul Oldžaj.

Što se tiče vjenčanice, nosila je haljinu koju je dizajnirala turska kreatorica Gamze Saradžoglu, a u pitanju je prelijep model s poluprovidnim rukavima čipkastim i vezom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gardrops.com (@gardrops)

Ko je muž Deniz Cakir?

Bilgehan Bajkal rođen je u Istanbulu 1975. godine, šest godina prije Deniz, a završio je doktorske studije mašinskog inženjerstva na Univerzitetu Marmara.

On već godinama radi u IT sektoru, a ima i svoju uspješnu kompaniju, uz šta piše ekonomske članke i koautor je knjige “Ekonomija tehničkih promjena”

Bajkal je, takođe, član generalne skupštine SD Galatasaraj.

Izvor: Glossy.rs

Pročitajte još