Kate Middleton i princ William odlučili se za velike životne promjene: Tiče se cijele porodice, a evo o čemu se radi

Piše: L. K. P.

Dok se princeza od Walesa bori s rakom te prolazi kroz iscrpljujuće tretmane hemoterapijom, dobro upućeni izvori tvrde kako je Adelaide Cottage posljednje mjesto na kojem bi se trebala oporavljati.

Naime, ističe se kako je riječ o staroj kući, lošeg grijanja i hladnih soba, zbog čega Kate i William većinu vremena radije provode u porodičnom odmaralištu u Sandringhamu.

Četverosobni, ugodni Anmer Hall odavno je omiljena lokacija svih članova kraljevske porodice te ondje trenutno mnoštvo vremena provodi i kralj Charles s Camillom, također u oporavku od raka.

No, Adelaide Cottage ostaje glavni dom porodice zbog činjenice da je znatno bliži školi Lambrook u koju idu svo troje djece. Zato, kako princu Georgeu, princezi Charlotte i princu Louisu ne bi dodatno otežavali svakodnevnim putovanjima, porodica većinu vremena ostaje smještena u Windsoru.

Ipak, čini se kako su sada pronašli kompromis te će zapostavljenu ciglenu kućicu na imanju preurediti u svoj prostor za odmor, koji bi svojom udobnosti trebao znatno više odgovarati Kate u ovim teškim trenucima.

– Obožavaju Adelaide Cottage, no riječ je o malom imanju na kojem jedva stane cijela porodica, za razliku od raskošnog Anmer Halla koji je znatno veći. Zbog toga je Adelaide Cottage samo privremeno rješenje dok djeca idu u školu, rekao je izvor za Mirror.

Insajderi tvrde kako će upravo zato porodica boravak u Windsoru učiniti još ljepšim te će ciglenu kućicu učiniti omiljenim prostorom za odmor cijele porodice, ali i za povremeni smještaj dodatnog osoblja.

– Gotovo niko ne zna da na imanju postoji kuća od crvene cigle koja se uopće ne koristi. Trenutno je nenaseljiva te joj je potrebna temeljita renovacija. Razgovori o opcijama odavno su u tijeku, no sve je trenutno na maloj pauzi dok se Kate ne počne bolje osjećati, rekao je izvor i dodao:

„Potreba za dodatnim prostorom više je od luksuza; to je ključno za buduće Kateino blagostanje jer će joj omogućiti umirujuće okruženje u kojem se može nositi sa zahtjevnim liječenjem.“

Izvor tvrdi i kako će princ i princeza od Walesa sve finansirati iz vlastitog džepa, nakon što je prijašnje skupocjeno renoviranje Anmer Halla državnim sredstvima naišlo na veliko negodovanje javnosti.

„William je svjestan kritika javnosti o troškovima kraljevske porodice te traži najbolji način da pokrije sve izdatke renovacije.“

Pročitajte još