Kako je Nataša Bekvalac izgubila 10 kilograma za 30 dana: Prije 15 godina mogla sam reći da je to samo genetika, ali sada su se stvari promijenile

Piše: L. K. P.

Nataša Bekvalac (43) dovela je svoju liniju do savršenstva, iako priznaje da genetika igra veliku ulogu u njenom izgledu. Pjevačica je priznala da je discipliniran odnos prema hrani odgovoran za njen izgled nakon 40. godine.

– U mojim godinama više nema govora o tome da mogu jesti što hoću i kad hoću ili da ne vježbam ništa. Prije 15 godina mogla sam reći da mi je to samo genetika, ali sada su se stvari promijenile. Svaki dan imam tačan plan – znam kakvu hranu unositi, koliko vode treba popiti i koliko se trebam kretati. Moram biti u top formi u svakom trenutku. Ako propustim 10 dana vježbanja, primijetim razliku, rekla je za Kurir TV.

Kada je iz jelovnika izbacila peciva, krompir, soju, grah, mahune, tjesteninu, grašak, rižu, grickalice, slatkiše i sokove – smršavjela je 10 kilograma za mjesec dana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nataša Bekvalac (@bekvalceva)

Voće je jela samo nedjeljom, a dozvoljena joj je svaka vrsta mesa, dokle god nije previše masno.

Nataša se nije odrekla jaja i mliječnih proizvoda, ali je priznala da nije jela mnogo trapista ili feta sira. Svježe povrće je jela u neograničenim količinama, a omiljeni su joj kupus, zelena salata, luk, paradajz, karfiol, brokule. Najviše unosi i orašaste plodove, a uz to pije i dvije i po litre vode dnevno.

Raspored konzumiranja namirnica također je bio presudan za njenu savršenu liniju. Šest dana se striktno drži namirnica koje su joj propisane, a onda nedjeljom pojede rižu, krompir ili tjesteninu.

Jedina namirnica koje se potpuno odrekla su slatkiši, a velike rezultate dali su i redovni treninzi.

Pročitajte još