Ko je Tolga iz serije „Dvostruki život“: Ovaj turski zavodnik skinuo je sa trona Bali-bega

Piše: L. K. P.

Caner Şahin (Džaner Šahin) je nanizao nekoliko serija, a publika u regionu ga pameti po ulozi u „Porodici mog oca“. Trenutno ga gledamo u ulozi Tolge u seriji „Dvostruki život“.

Rodom iz Eskišehira u Turskoj. Majka i otac su mu profesori u penziji, a on je jedan od trojice sinova. U jednom od svojih intervjua otkrio je da je bio pomalo ‘divlje dijete, zao i neposlušan’. Završio je matematičku gimnaziju i namjeravao je da bude ljekar ili inženjer. Nakon što je završio gimnaziju, upisao je mašinstvo na istanbulskom tehničkom Univerzitetu.

Ipak, priseća se da nije bio sretan na faksu. Završio je pripreme, te se na prvoj godini pridružio glumačkoj grupi Univerziteta. Nakon toga je upao na pozorišni smjer Državnog konzervatorijuma Istanbulskog univerziteta. Profesionalni angažman u seriji ‘Porodica mog oca’ donio mu je ogromnu popularnost i interesovanje žena u Turskoj, ali i šire. Zbog toga su tuski mediji pisali da je ovaj markantni mladić skinuo s trona Buraka Ozcivita, poznatijeg kao Bali-beg.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Caner Şahin (@canero.sahin)

Šahin je za sebe izjavio da je lijen i da mu je stan stalno u neredu. Voli da čita romane, a favorit mu je ruska književnost (Čehov, Tolstoj, Dostojevski). Privlače ga pametne i kreativne žene.

Za turski portal Episode govorio je o svojim glumačkim avanturama i planovima za budućnost.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Caner Şahin (@canero.sahin)

“Mogu reći da sam se projektu pridružio pomalo iznenada. Serija ‘Dvostruki život’ već je počela da se snima, a glumca za Tolgu su i dalje tražili. Pročitao sam scenario, razgovarao s rediteljem i pridružio se projektu nakon audicije”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Caner Şahin (@canero.sahin)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Caner Şahin (@canero.sahin)

Lik koji glumite, Tolga, osoba je koja je spremna na sve za ljubav. Imate li što zajedničko s njim? Jeste li i vi nepromišljeni kao on kad je riječ o ljubavi?

“Tolga je vrlo poseban lik kad je reč o načinu na koji voli. Čak smo se na setu mnogo puta našalili na temu ima li još muškaraca koji vole kao on. Nisam baš siguran da znam da volim lepo kao Tolga. No ako je riječ o nepromišljenosti, da, i ja sam takav”.

 

Pročitajte još