Hanka Paldum se oprostila od bivšeg muža, Muradifa Brkića Mufte: Dijelim iskrenu bol sa mojom djecom i njegovom porodicom

Piše: L. K. P.

Nakon teške bolesti, te borbe za oporavak od posljedica moždanog udara, u 76. godini preminuo je profesor Muradif Brkić, nekadašnji direktor Sarajevo-diska, muzički producent i bivši suprug pjevačice Hanke Paldum.

Muzička diva oglasila se na društvenim mrežama..

– Dijelim iskrenu bol sa mojom djecom i njegovom porodicom i molim Gospodara da nam svima podari sabur, a Muradifa nagradi za svako dobro koje je na dunjaluku posijao, piše Paldum.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hanka Paldum (@hankapaldum_official)

Njegovim odlaskom ostala je velika praznina na bosansko-hercegovačkoj muzičkoj sceni.

– Otišao je najveći muzički producent, vizionar i poznavalac muzičkih prilika ovih prostora. Učio je od naboljih jugoslovenskih diskografa i producenata, koji su nakon izvjesnog vremena i sami priznali da ih je sve nadmašio – ukazujući mu najveće poštovanje! Nesebično i s ljubavlju je pružao pomoć mnogim mladim pjevačima, muzičarima i autorima, koji i sada uživaju ogromnu slavu okićeni Muradifovim stvaralaštvom, među kojima sam i ja! Neka mu njegova duša pronađe najljepše mjesto u Dženetu u okrilju Allahove milosti, poručila je Hanka.

Sa Hankom je Muradif imao dvoje djece.

Muradif je prije pet godina preživo težak moždani udar zbog kog mu je bio oduzet govor, ali i sposobnost pokreta ruke i noge desne strane.

 Veliki bh. muzički producent, umro je jučer u 76. godini.

Od Mufte se opraštaju mnogi muzičari, a njegova kćerka Minela Brkić-Jašar se oglasila emotivnom porukom:

– Duša moja, moj dobri tata.

Pročitajte još