Zavirite u luksuzni dom Luke Modrića vrijedan 12 miliona eura: Ima kino, 9 spavaćih soba, a bašta oduzima dah

Piše: L. B.

Luka Modrić je najbolji hrvatski fudbaler ikada, a sada je postao i najtrofejniji fudbaler u historiji velikog Real Madrida, osvajanjem šeste Lige šampiona u dresu kraljevskog kluba. Svojom besprijekornom igrom i nevjerovatnim rezulatima koji obaraju sve moguće rekorde, postigao je mnogo uspjeha, što mu je donijelo i veliko bogatstvo.

Nekadašnji osvajač Zlatne lopte član je madridskog Reala od 2012. godine, kada se sa suprugom Vanjom Bosnić doselio u glavni grad Španije. U međuvremenu su dobili troje djece, a svoju prvu kuću Vanja i Luka uskoro su zamijenili raskošnom vilom u La Moralehi, naselju u sjevernom Madridu, koja je modernija i čija je cijena iznosi vrtoglavih 12 miliona dolara.

Imanje sportiste i njegove supruge prostire se na 10.000 kvadrata, od čega kuća ima 2.700 kvadratnih metara. U njoj se nalazi devet spavaćih soba i devet kupatila. Na prvom spratu se nalazi luksuzna kuhinja, masivni dnevni boravak, šest spavaćih soba.

Drugi sprat je namijenjen gostima i ima predivan pogled na savršeno uređenu baštu. Tu je i privatna kino sala sa 18 sjedišta, kao i stakleni vinski podrum, ogromna igraonica za djecu.

FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE

Luka je obezbijedio i garažu za 10 automobila, dok su u dvorištu parking, bazen, sportski tereni, staza za krosfit. U raskošnoj vili ima još i teretana i prostorija za masažu.

Pročitajte još