Evo kako danas izgleda Fikret iz serije “Kad lišće pada”

Piše: L. K. P.

Poslednjih godina turske telenovele uspjele su da otmu popularnost latino sapunicama, a među najgledanijima na ovim prostorima bila je serija “Kad lišće pada”. Prva epizoda emitovana je 2006. godine. Trajala je do 2010, a i danas se često reprizira.

Međutim, jednoj od glavnih protagonistkinja, koja je igrala Fikret, to se baš i ne dopada. Glumica Bennu Yıldırımlar smatra da je ta uloga za nju na neki način bila prokletstvo.

– Stvarno cijenim ljubav koju mi publika pruža zahvaljujući Fikret. Međutim, smeta mi što se serija toliko reprizira jer ljudi onda stiču utisak da mogu da glumim samo nju, pa mi producenti i ne nude drugačije uloge – rekla je Benu u nedavnom intervjuu.

Ipak, uspješno je nastupala i u drugim projektima, možda baš sapunici “Kad lišće pada”.

Iako prilično zauzeta, glumica odlično balansira između profesionalnog i privatnog života. Od 1995. godine je u braku sa kolegom Bulentom Eminom Jararom. Imaju kćerku Adu koja studira glumu u inostranstvu.

Na pitanje da li postoji nešto zbog čega se kaje cijenjena umjetnica, koja će u novembru napuniti 55 godina, iskreno je odgovorila:

– Bila sam sretno dijete, udala sam se za čovjeka koga volim, radim posao koji volim, postala sam majka… Tako da nemam zbog čega da žalim. Život ne traje dovoljno dugo da bismo imali vremena za kajanje.

– Uživala sam, i uživam, u svakoj etapi svog života. I kao djevojčica, i kao glumica, i kao majka, i kao supruga – istakla je Benu, koja slobodno vrijeme najviše voli da provodi u kuhinji, a aktivna je i na Instagramu, gdje, između ostalog, možete da vidite kako danas izgleda.

Pročitajte još