Oni prkose konvencijama: Upoznajte parove koji su nakon razvoda ostali u dobrim odnosima, ljetuju zajedno sa bivšim i sadašnjim partnerima

Piše: Redakcija

Razvod obično ostavi bolne ožiljke na partnerima. Mnogi parovi dugo nakon definitivnog raskida ne progovore niti riječ, na ratnoj su nozi, gledaju kako će i dalje naštetiti ili barem iznervirati drugu stranu…, međutim, postoje parovi, koji su nakon sudskog ročišta ostali u dobrim odnosima, i ne samo to, oni zajedno odlaze na ljetovanje. Zvijezda filma “Mama Mia”, švedski glumac Stellan Skarsgard (66), Goran Ivanišević, Bekim Sejranović…, primjer su kako se nakon razvoda može ostati u dobrim pa čak i prijateljskim odnosima sa svojim bivšim partnerima.

Stellan s porodicom

– Najdraži odmor mi je onaj koji provodim u Stockholmu s porodicom. Prošli Božić sam s bivšom i sadašnjom suprugom, našom djecom, njihovim djevojkama i suprugama otišao u Indoneziju na odmor. Bilo nas je sedamnaestero i odlično smo se zabavljali, a gotovo da i nismo izlazili iz kuće – kaže Skarsgard.

Sejranović: Ovog ljeta smo zajedno ljetovali ja, dvije bivše žene, njihovi muževi i moje dvoje djece

Bh. književnik Bekim Sejranović s adresom u Norveškoj, iza sebe ima dva braka.
– Imam dvije kćerke. Starija se zove Katja i jučer joj je bio petnaesti rođendan. Mlađa se zove Iskra, ona živi u Ljubljani, i uskoro će navršiti pet godina. U kontaktu smo, zajedno ljetujemo. Ovog ljeta smo zajedno ljetovali ja, dvije bivše žene, njihovi muževi i moje dvoje djece. Bile su tu i moje sestre iz Australije, svi smo bili tu. Imali smo jedno porodično okupljanje. Skoro sam spalio sebi živce. Zamalo sam pukao – kaže u svom stilu Bekim za “Azru”.

Na petnaestu godišnjicu nezaboravne pobjede na Wimbledonu, stadion u Umagu dobio je ime Gorana Ivaniševića. Tim povodom on je u Umag došao sa svojom porodicom, bivšom suprugom Tanjom Dragović, njihovom djecom; kćerkom Amber Marijom i sinom Emanuelom. Bivše supružnike zbog ovakvog odnosa često nazivaju pravim pripadnicima modernih porodica, jer treba priznati da ovakvi primjeri, gdje bivši partneri ostaju u dobrim odnosima, nisu većina u našim društvima.

Goran Ivanišević i Tanja Dragović: Nakon razvoda ostali u odličnim odnosima

– Kad si s nekim od 16. godine, to je normalno. Tanja je moja porodica i samo je tako prihvaćam. Uvijek će biti tu, i to se nikad u životu neće promijeniti. Nekome je to loše. Živimo u jednom čudnom svijetu i svašta vidimo i gledamo, ali ja drugačije ne mogu funkcionirati. Ona je osoba s kojom sam proveo pola svog života. Svaki uspjeh i poraz smo podnosili zajedno, radovali se i tugovali, i Tanja će uvijek biti tu. Osim toga, imamo obavezu prema našoj djeci da budemo što bolji roditelji i mislim da u tome uspijevamo. Na kraju, Tanja mi je manager –pojasnio je za “Azru” Goran svoj odnos s bivšom suprugom Tatjanom.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti