Djeca: Briga, ljubav, stres i mnogo strpljenja oko njih

Piše: Redakcija

Dolazak djeteta najljepši je trenutak u životu, ali on donosi i nove okolnosti. Mnogi će parovi reći da im se seksualni život nakon dolaska djeteta promijenio iz temelja.

Bilo da u kući imate tek rođenu bebu, osnovnoškolca, tinejdžera (ili sve troje), ukoliko želite zadržati skladan i kvalitetan seksualni život morate biti odlučni i kreativni.

Želja za seksom

Dolazak bebe za mnoge parove najsretnije je i istovremeno najstresnije razdoblje. Koliko god bili oduševljeni dolaskom svoje male srećice, briga za bebu izuzetno je iscrpljujuća i zahtijeva 24-satni angažman. Teško je u takvoj situaciji pronaći vremena za vođenje ljubavi, a ponekad nam ni biologija ne ide u prilog.

Prvih nekoliko mjeseci po porodu ženini hormoni programirani su prvenstveno za dojenje i brigu o novorođenčetu, zbog čega se muškarac može osjećati zapostavljeno.

Prema statistikama, čak 80 posto žena koje su tek rodile uopće ne osjećaju želju za seksom. U ovom periodu najvažnija je nježnost – dodirujte se, mazite, njegujte bliskost, a seksualna želja će doći sama po sebi.

Osim toga, razgovarajte o svojim trenutnim osjećajima. Tako ćete izbjeći zamku u koju biste mogli upasti ukoliko se kod jednog od partnera javi krivica, jer ne osjeća želju za seksom. Otvoren i iskren razgovor će vam pomoći da ponovno izgradite svoju intimnost.

Kako dijete bude raslo, tako će se i seksualna želja između vas i vašeg partnera vraćati u normalu. Ali, koliko god sada nesputano željeli seks – on je u ovom periodu pravi izazov. Zato pribjegnite malim lukavstvima, kako biste izbalansirali svoju želju i mogućnosti.

Vrijeme za dvoje

Važno je planirati – ukoliko imate mogućnosti, pošaljite ponekad djecu baki i djedu preko vikenda, i u potpunosti se posvetite jedno drugome. Isplanirajte izlazak, večeru…

Isto tako, iskoristite večer. Mala djeca obično idu ranije na spavanje. Koliko god umorni bili, nemojte zasjesti ispred TV-a ili otići u krevet, već iskoristite to dragocjeno vrijeme samo za vas dvoje.

Kucaj na vrata

Djecu od najmanjih nogu treba učiti da poštuju intimnost roditelja i kucaju na vrata spavaće sobe. Koliko god to neobično zvučalo, važno je da čuvate svoju intimu. To nije važno samo za vas kao par, već i za vaše dijete.

Izvor: Avaz.ba

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti