Michael Schumacher: Porodica se nada da će se desiti čudo

Piše: Redakcija

 

Michael Schumacher, legenda Formule 1 2013. godine doživio je tešku nesreću na skijanju zbog koje je u komi bio do 16. juna 2014. godine. Doktori su kazali kako će Michael ostati invalid do kraja života, a njegova porodica se i dalje nada čudu. Legendardni vozač se nastavlja oporavljati kod kuće.

Cijeli svijet želi da se on oporavi, jer uvijek postoji razlog da vjerujete u čuda. Za njega niti jedan dan nije kao prethodni: postoje dobri i loši. Kako piše Bunte, Michael stalno svojoj porodici šalje male znakove iz svog dalekog svijeta, a koje malo ko razumije, verovatno samo ljudi koji ga dobro poznaju.

Skoro svi rođaci ovakvih pacijenata koji su preživjeli teške traume, imaju slična iskustva. Ipak, Michael Schumacher je jedinstven.

– Corinna i djeca se do dana današnjeg nadaju da će se desiti medicinsko čudo, kaže prijatelj porodice Schumacher za Bunte.

Schumacher je doživio trajna oštećenja i biće veliki uspijeh ako bude mogao da sjedne bez tuđe pomoći. U junu 2014. godine je vratio svijest. Porodica bivšeg vozača je rijetko pričala o stanju Schumachera od nesreće. Profesionalni tim njegovatelja i terapeuta svakodnevno se brinu o njemu na porodičnom imanju.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti