Tužna sudbina psa kojeg je vlasnik ostavio na aerodromu

Piše: Redakcija

Pas kojeg je vlasnik ostavio na aerodromu preminuo je od “slomljenog srca“.

Pas, nazvan Nube Viajera ili lutajući oblak, proveo je čitav mjesec lutajući terminalima na aerodromu Palonegro International Airport u Columbiji u nadi da će se ponovo sresti sa svojim vlasnikom.

Prema riječima očevidaca, pas je stalno njušio ljude na aerodromu prije nego što je odustala od potrage za vlasnikom i beznadežno ležala u jednom ćošku.

I putnici, i osoblje aerodroma nudili su joj hranu i vodu, ali ona je odbijala da jede.

“Pretpostavljamo da je imala vlasnika i dom, ali je ovdje ostavio čim neće da ode odavde“, kaže dr Alehandro Sotomont.

U jednom trenutku prebacili su je u azil, ali ubrzo umiljata kuca više nije mogla ni da stoji na nogama. Uprkos tome što su joj davali hranu i lijekove, pas je postajao sve depresivniji i na kraju je uginuo od tuge.

Veterinari kažu da je u slučaju pasa ovo i te kako moguće, te da kuca nije mogla da preboli što ju je vlasnik napustio i razboljela se od tuge.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti