Denial Ahmetović: Popularnost je smetala mom ljubavnom životu

Piše: Redakcija

Denial Ahmetović je imao 18 godina kada je pobijedio u muzičkom takmičenju Hayat televizije „Zvijezda možeš biti ti“. Prvo mjesto značilo je i Denialov ozbiljan ulazak u muzičke vode. Munjevitom brzinom postao je najtraženija mlada zvijezda na domaćoj muzičkoj sceni.

– Kao i po završetku svakog show programa koji je gledan, moja popularnost je porasla i zaista me je to ponijelo. Bio sam veoma mlad. To je još period kada je osoba vrlo nestabilna, odnosno kada je u pubertetu. Tako da mi je bilo jako teško nositi se sa svim tim. Zapravo, nisam se nosio, prije bih rekao da sam se previše prepustio tom osjećaju i toj poziciji. Biti pod pažnjom medija i biti stalno u javnosti je lijepa stvar, ali zahtijeva mnogo odricanja – kaže Denial za „Azru“, dodajući kako je s vremenom svoj, sada već posao, shvatio mnogo ozbiljnije.

– Nisam bio toliko fokusiran na budućnost, no kada sam shvatio da je showbiz ogromna stvar, počeo sam razmišljati o svojoj budućnosti i donositi prave odluke koje su me dovele na to mjesto da ljudi vole ono što ja radim. I to mi je najveći cilj – kaže Denial.

Rođen je u malom gradu, Kaknju. Kaže, ponosi se činjenicom da može na pozitivan način promovirati svoj grad.

– Uvijek s ponosom spominjem svoj grad, koji je danas sve osim mali. Zaista nosi divnu energiju i mnogo toga sam naučio u tom gradu. Mnogo je muzičkih velikana upravo iz Kaknja – kaže Denial.

Osim što je osvojio simpatije publike na domaćem terenu, Denial je popularan i među našim ljudima koji žive u inozemstvu.

– Gdje god da odem, bude puna diskoteka, hala, nevjerovatna energija. Morate doći i doživjeti to. Sve moje je u pjesmama, moj život je bio i bit će ispričan kroz pjesme – kaže Denial, te dodaje kako bi mu najveći izazov u karijeri bili koncerti u velikim dvoranama i centrima kao što su: Zetra, Sava centar, Mejdan…, te da bi volio snimiti duet s nekim ko dijeli istu energiju.

Publika ga vjerno prati, posebno djevojke. Medijske pažnje mu ne nedostaje, no, i nju treba znati nositi.

– Ponekad mi smeta što sam konstantno pod medijskom lupom. Ali mi većinom prija, jer nikada nisam imao negativna iskustva s novinarima ili bilo kojim medijem. Uvijek sam korektan i nikada nisam pravio dramu, niti koristio nekoga za svoju ličnu promociju. Moja jedina promocija je moja pjesma. Popularnost je ponekad smetala mom ljubavnom životu. Ne mogu pronaći nekoga ko će razumjeti moja stalna putovanja, čak i moji roditelji koji su mi najvažniji, veoma teško podnose kada sam daleko od njih i kada imam malo vremena za njih – priznaje Denial, te otkriva kakva ga djevojka može osvojiti.

– Mora da bude neko ko ima svoje životne ciljeve, ozbiljne životne ciljeve. Mora da bude posebna, duhovita, da se svakog dana iznova zaljubljujem. Moramo se razumjeti – kaže Denial.

S obzirom na to da je uvijek dotjeran, pitali smo ga koliko vodi računa o svom izgledu.

– Svaki muškarac i žena bi trebali da vode računa o svom izgledu. Neophodno je, jer je to zdravlje i čistoća jednog čovjeka. Najviše novca trošim na obuću (patike, cipele, čizme), općenito na shopping – govori Denial.

Pročitajte još