Hatice Şendil: Ne želim robovati ljepoti

Piše: Redakcija

Lijepa 33-godišnja turska glumica Hatice Şendil, koju naša publika ima priliku gledati u seriji „Sudbina“ za vrlo kratko vrijeme osvojila je simpatije bh. publike. Porodica, majčinstvo i ljubav glavne su teme ove turske serije, koju gledamo u programu Hayat TV. Odlična glumačka ekipa predvođena je glumicom Hatice, koju smo pratili u seriji “Dila”, a ovaj put glumi Elif, priprostu djevojku koja radi u polju. Ova lijepa glumica rođena je u Istanbulu, a odrasla je na mediteranskoj obali Turske, u Antalyji.

– Dio moje porodice potječe iz Salone, a dio iz Mora. Ja sam se rodila u Istanbulu. Budući da je otac radio u Antalyji, odrasla sam na relaciji Istanbul – Antalya – kaže lijepa Hatice.
Hatice se nije oduvijek željela baviti glumom, nego ekonomijom i menadžmentom, a glumom se odlučila baviti sasvim slučajno.

 Woodyjeva metoda

– Imam mnogo prijatelja i prijateljica koji su pozorišni glumci. S njima se sjajno zabavljam. Jako sam sretna što mogu biti dio njihovog svijeta. Oni su mi mnogo puta pomogli da se ne osjećam usamljeno. Jednog dana sam se pridružila prijateljici koja je išla na audiciju za ulogu u seriji. Reditelj me odabrao za ulogu čim me vidio pa sam počela odlaziti na snimanja. Naravno, ubrzo sam se zaljubila u glumu – rekla je Hatice, koja sada glumu doživljava veoma ozbiljno.

– Trenutno učim jednu vrlo važnu metodu i čini mi se da mi koristi. Nakon prvog isječka iz serije „Sudbina“, svi su se pitali šta mi se desilo. Usavršila sam glumu do maksimuma. Riječ je o metodi Stelle Adler. Koriste je sve holivudske zvijezde, pozorišni glumici pa čak i Woody Allen. U glavi nastojim oživjeti lik koji glumim. Zamišljam njegovu prošlost i prepustim se osjećajima. Svi glumci u seriji „Sudbina“ pripremali su se koristeći upravo tu metodu – rekla je Hatice, koja je 2001. godine, sa samo 18 godina, ponijela laskavu titulu Miss Turske. Svoje izlete u modne vode Hatice doživljava samo kao hobi.

– Ne želim robovati ljepoti. Nikada se nisam opterećivala kilogramima, odjećom i stvarima kojima nas bombardiraju. Tužno mi je vidjeti djevojčice koje već u vrtiću oponašaju starlete. Na sebi ne bih mijenjala ništa, jer volim biti prirodna. Sebi sam najljepša bez šminke – kaže glumica, koja se maju prošle godine udala za 29-godišnjega glumca Buraka Sa?yaşara.
Par se upoznao 2010. godine, a spojilo ih je snimanje serije “Karadaglar”.

– Sretali smo se na mnogim mjestima, ali nismo se poznavali. To je ljubav puna slučajnosti. Nekoliko puta smo se sreli i u uredu naše talent agencije i jako sam mu se svidjela. Uslijedila je serija “Karada?lar” i ponovno smo se sreli na snimanju. Me?u nama su se počele događati neopisive stvari i neočekivano smo jedno drugom izjavili ljubav – kazala je Hatice i dodala šta je to što joj se najviše svidjelo kod izabranika njenog srca.

– Bio je neobično simpatičan i drag. Već na prvom susretu impresionirala me njegova pojava. Kada počnete razgovor s njim, ne možete se ni na šta drugo koncentrirati. Govori četiri jezika kao da su mu maternji. Pohađao je francusku školu, ali je i osoba koja se vodi emocijama. Uprkos svom zapadnjačkom stavu, on je pravi tradicionalni Turčin. Jako je zabavan i smiješan. Izrazito je inteligentan. Pravi je idealist -priznaje Hatice, koja kaže da njen Burak nije ljubomoran na njene ljubavne scene na setu.

– Gluma je težak posao. Za potrebe uloge glumci katkad moraju poljubiti nekoga. Takve stvari nije lako prihvatiti. Naše porodice to gledaju na televizijskom ekranu. Međutim, Burak i ja im ne pridajemo značaj. U našim je očima to samo posao. Naravno, to ne znači da on takve stvari ne primjećuje. Unaprijed obavijestim supruga da će uslijediti takva scena – rekla je Hatice i dodala kako sa suprugom želi ostati sve dok ih smrt ne rastavi.

Nakon vjenčanja par je proživio i veliku tragediju. Naime, Hatice je u 14. sedmici trudnoće završila u bolnici zbog jakih bolova. Mediji su objavili da je par izgubio bebu, te da je glumica pala u depresiju.

Briga o životinjama

No, prošle godine sreća ih je napokon sustigla. Postali su roditelji dječaka Cana, pa, kako kažu, sada žive pravu bajku.

U seriji „Sudbina“, u kojoj u glavnoj ulozi glumi rame uz rame s Özcan Deniz, Hatice Şendil glumi mladu Elif koja zatrudni bez spolnog odnosa. Za potrebe ove uloge smršala je deset kilograma, a svojim fanovima otkrila je i kako.

– Smršala sam uz pomoć uravnotežene prehrane koja obiluje proteinima. Bavim se cross fitom i pilatesom. Mislim da mi se trud već sad isplatio – rekla je Hatice te dodala kako je suprug, ipak, moli da se malo udeblja.

Hatice je baš i poput svoje majke, koja najmanje tri dana u sedmici provodi u prihvatilištima za životinje, velika zaljubljenica u životinje, te mnogo vremena posvećuje upravo njima.
– Životinje su mi slaba tačka. Neko će pitati zašto se bavim životinjama pokraj toliko napuštene djece, nesretnih ljudi i žrtava rata. Zapravo, zabrinjava me sve navedeno, ali ne želim zanemariti životinje samo zašto što postoje druge žrtve. I one trebaju nekoga da se brine o njima.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti