Zvezdana Stojaković: Povratak u “Sav taj sevdah”

Piše: Redakcija

Nakon više od dvije godine, Zvezdana Stojaković vraća se na Face televiziju. Publika će je ponovo imati priliku gledati u emisiji „Sav taj sevdah“ po kojoj je i prepoznatljiva. Posljednje dvije godine okušala se u drugim poslovnim sferama, ali spomenuta televizija je ono što joj je ostalo u srcu.

– Još kao djevojčica znala sam da ću raditi neki poziv koji ima veze ili s daskama koje život znače ili s kamerama. Nešto više od dvije godine je trajala moja odsutnost s televizije, iako je moj dosadašnji posao bio usko vezan s medijima i kamerama, bilo je jako čudno biti u drugoj ulozi. Moram biti iskrena da mi je jako nedostajao posao koji me ispunjava, koji je kreativan, ima svoju dinamiku. Još veći vjetar u leđa bili su mi prijatelji, poznanici i poslovni partneri koji su mi u svakodnevnoj komunikaciji govorili da im nedostajem na TV-u – kaže Zvezdana za „Azru“.

 Ista stolica

Nakon dužeg perioda ponovo će sjesti u istu stolicu i voditi emisiju s kojom se srodila. Kaže, posebno joj je drago što će nastaviti uređivati i voditi autorsku emisiju.

– Sevdah je moja velika ljubav. Sama sam bila inicijator emisije i meni kao autoru će biti velika čast da ponovo sjedim u „istoj“ stolici. Sam koncept je u jednom trenutku otišao u kontra smjeru, ali će mojim povratkom doći do malih izmjena i svakako da će emisija biti obogaćena i upotpunjena. Nije bilo lako ljudima koji su nakon mene pokušali da vode emisiju. Malo imam i tremu, jer sevdah je nešto što je naše, domaće, tradicionalno i želim da se u mojoj emisiji tako i doživi – kaže Zvezdana.

Povratak podrazumijeva i nove obaveze, koje do sada nisu bile toliko intenzivne.

– Televizija donosi sasvim drugu vrstu dinamike, rada i same discipline. Kako sam tek počela, još se navikavam, ali mislim da ću se brzo uhodati zbog godina iskustva. Nakon televizije obavljala sam posao korporativnog PR menadžera, a potom sam bila marketing menadžer. Iskustvo koje sam stekla kao PR menažer je neprocjenjivo. Raditi u velikom timu, gdje svako nosi neku odgovornost, gdje se red, rad, disciplina najviše cijene, zaista treba doživjeti. Sretna sam da postoje kompanije koje cijene svoje zasposlenike i trude se ulagati u njihovo usavršavanje. Nedostajao mi je posao na televiziji, taj adrenalin se slabo gdje može doživjeti – kaže Zvezdana, te dodaje kako će gledatelji uskoro imati priliku gledati nove epizode emisije „Sav taj sevdah“.

– Gledatelji mogu očekivati kvalitetan sadržaj emisije, kvalitetne goste i iskrenu emociju. Emisija „Sav taj sevdah“ u januaru ove godine će proslaviti pet godina svog postojanja. Tim povodom, gledatelji će nove epizode pratiti uživo od 21. januara, svake nedjelje od 20 do 22 sata. U prvom satu emisije ugostit ću poznate ličnosti koje će pričati o svojoj karijeri, sevdahu, ali i o aktuelnim temama, a u drugom satu družit ćemo se s mladim talentiranim gostima koji tek planiraju veliku karijeru – kaže Zvezdana.

Dolazak sina

Radi posao koji voli, ali i privatno, Zvezdana veoma uživa u sevdalinkama.

– Jako volim sevdalinku. Jednostavno, ako živite u BiH i na području Balkana, očekivano je da volite sevdalinke i starogradsku muziku. Sevdalinka je čista emocija, ona se sluša dušom, a pjeva srcem. U mom domu, na listi osim crtanih filmova i dječije muzike uvijek bude poneka sevdalinka. Često se našalim da je moj sin zavolio sevdah još u stomaku, jer sam vodila emisiju do pred sami porođaj – kaže Zvezdana.

Osim posla, Zvezdana se ostvarila i na privatnom polju prije četiri godine, kada je postala majka dječaka Petra. Povratak na posao iz snova upotpunio je njen život.

– Već četiri godine sam ispunjena, otkako sam se, osim u poslu, ostvarila kao majka. Nema ništa ljepše nego kada radite posao koji volite, imate supruga koji vas podržava u svemu i dijete koje vam pruža bezuslovnu ljubav i pažnju – kaže Zvezdana.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti