Popadić iz Boljeg života danas ne dobija uloge, a zbog bolesti ostavio svoju veliku strast

Piše: Redakcija

Prije tri godine glumcu Marku Nikoliću kojeg naša publika najbolje pamti po ulozi Gige Popadića iz „Boljeg života“ dijagnosticirana je teška bolest. O kojoj je riječ, nije polemisao, ali je priznao da se tada, odmah nakon dijagnoze odrekao cigareta i alkohola. Sada, priznaje kako je njegova svakodnevnica mnogo bolja, kao i zdravlje.

– Ne bih da lažno morališem, prestao sam da pijem i pušim iz straha. Straha od smrti. Kada sam prije tri godine saznao da imam teško oboljenje, odmah sam ostavio cigarete i alkohol. To je trenutak kada je čovjek spreman da uradi sve samo da bude živ – kazao je Nikolić u ispovijesti za srbijansku „Gloriju“, dodajući kako je pušio od trinaeste, a pio od sedamnaeste godine.

Glumačka postava kultne serije “Bolji život”

– Počeo sam u gimnaziji sa vinjakom, kao student prešao sam na stomakliju, a poslije na vodku, pa opet na vinjak. Ništa od toga mi sada ne nedostaje. Cigare mi se čak i gade, a što se alkohola tiče, jedino ljeti poželim pivo, ali ga ne uzmem. Nisam od onih koji mogu da se zadrže samo na jednoj čaši. Da je tako, živio bih 120 godina. Pošto tako ne umijem, ne pijem uopšte – govori on.

No, nije zdravlje bio jedini problem s kojim se morao suočiti posljednjih godina. Iako kao dramski glumac iza sebe ima blistavu karijeru, danas ne dobija uloge na filmu i televiziji.

Nikolića publika u BiH i danas pamti po ulozi Gige Popadića

-Kada me neko pita kako sam, najlakše objasnim poredeći sebe sa automobilom, matorim po godini proizvodnje, mnogo voženim, dva-tri puta blaže i jednom jače udarenim. Ali taj automobil smo “ispeglali”, ofarbali, uradili veliki servis, pa tjeramo dalje, ali pažljivo. Moraš da paziš koji benzin sipaš, kojim uljima ga podmazuješ, kakve su elektroinstalacije, gledaš da ga ne izlažeš “šokovima”, redovno ga pregledaš i voziš po dobrim putevima. E tako ja pazim šta jedem, a uglavnom je to voće, povrće i riba, tek rijetko piletina. Ne gledam televiziju i ne čitam novine, uživam u prirodi, posmatram ono što se dešava u njoj i obavljam svoje obaveze, a svaki dan ih imam barem pet-šest. Prošetam psa Nidžu, odem na pijacu, spremim doručak i kafu za suprugu Dubravku, poplaćam račune i ponekad kuham – dodao je Nikolić u intervjuu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti