Jelena Jugović Tuncel, prvi put za AZRU o svojim blizancima: Dobro došli Kalina Deniz i Aleksandar Mert

Piše: Redakcija

Jelena Jugović Tuncel i njen suprug Metin Tuncel krajem januara postali su roditelji blizanaca. Nekadašnja TV voditeljica, model, a danas uspješna modna dizajnerica na svijet je donijela sina i kćerku, Kalinu Deniz i Aleksandra Merta. Za „Azru“ prvi put govori o najljepšem danu.

– Porođaj je protekao odlično, zaista sam zahvalna svom doktoru, koji je jedan od najboljih ginekologa u Turskoj. Porodila sam se carskim rezom, jer u Turskoj višeplodnu trudnoću praktikuju završiti carskim rezom. Nisam imala veliki strah, iako je uzbuđenje bilo na visokom nivou. Carski rez je bio unaprijed zakazan, ali blizanci su odlučili doći nekoliko dana prije, tako da nisam imala vremena da mnogo razmišljam o samom činu porođaja – kazala je Jelena za „Azru“, prisjećajući se trenutka kada je prvi put uzela u naručje svoje bebe.

– S obzirom na to da sam bila pod spinalnom anestezijom, bila sam svjesna svega što se događa oko mene. Osjećaj, kada sam zagrlila svoju Kalinu Deniz, a potom dva minuta kasnije Aleksandra Merta, prosto se ne može opisati riječima. Sigurna sam da je to za mene najsretniji trenutak u životu. I životne navike su se promijenile. Definitivno manje vremena imam za stvari koje su mi ranije bile svakodnevica. Ali, bebice su još male, pa polako ulazimo u sistem. Mislim da ljubav i disciplina stvaraju sretnu djecu – kaže Jelena.

Sretnoj mami u brizi oko beba u istanbulskom domu pomaže dadilja, ali i sestra kao i suprug Metin.

– Atmosfera u kući se totalno promijenila, dobila je neku sasvim novu dimenziju. Sreća, sklad ljubav i radost su se udvostručili u našem domu. Bebe zaista traže veliku posvećenost i pažnju. Sestra mi je od velike pomoći, zahvalna sam joj na tome, a osim nje imamo i dadilju, a tu je i moj suprug Metin, koji je zaista divan i posvećen otac. Metin se odlično snašao u novoj ulozi. Osim svojih poslovnih obaveza, trudi se da sve slobodno vrijeme posveti bebama. Odlično mu ide presvlačenje pelena i uspavljivanje blizanaca – kaže Jelena.

Iako su u njen život stigle nove, zahtjevnije obaveze, Jelena se može pohvaliti kako su bebe veoma mirne.

– Mert Aleksandar i Kalina Deniz su dobre bebe. Imaju različite karaktere, što nas beskrajno zabavlja. Oni imaju svoj ritam koji mi pratimo, ponekad se našalimo kako radimo u smjenama. Savjete rado saslušam, ali svakako slijepo ne pratim. Najbitnije je upoznati svoju bebu i osluškivati njene potrebe. Mnogo savjeta sam dobila na klinici gdje sam se porodila, a koji su mi bili od velike koristi u prvim danima. Tu su i savjeti moje sestre i majke – priča nam Jelena, dodajući kako su izabrali imena za bebe.

– Htjeli smo da nam djeca imaju dva imena. Aleksandar Mert na turskom ima posebno značenje; jak i pravičan. Deniz znači more, a ime joj pristaje uz njene plave okice, a drugo ime – Kalina dobila je od tetke, moje sestre prije nekoliko godina, prije nego što će se i roditi – kaže Jelena.

Iako je prošlo svega mjesec otkako se ostvarila u novoj životnoj ulozi, kaže kako je majčinstvo već počinje mijenjati.

– Mislim da sama trudnoća mijenja ženu, a dolaskom beba na svijet svakako da se žena u velikoj mjeri promijeni, kako fizički tako i mentalno. Žene postaju jače, izdržljivije, crpe snagu iz jednog malog osmijeha. Kada je riječ o Metinovom i mom odnosu, ne mogu reći da se promijenio. Naš brak je na čvrstim temeljima ljubavi i poštovanja, samo mogu reći da je sada naša ljubav podijeljena na još dva jednaka dijela – kaže Jelena.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti